10 Μαρ 2010

Η ατζέντα της ημέρας.

Από την Ναυτεμπορική

* Τελευταία ημέρα η σημερινή της τριήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις ΗΠΑ.

* Στη Σμύρνη βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Μεταφορών των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο 11 Μαρτίου.

* Στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 14 Μαρτίου η μεγαλύτερη επαγγελματική τουριστική εκδήλωση στον κόσμο η έκθεση:

«Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού», ΙΤΒ, βρίσκονται οι Νομάρχες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή της Κρήτης.

* Στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, ITB Berlin 2010 τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει σήμερα και αύριο, η υπεύθυνη του τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτής Ρεθύμνου, Ολγα Κεφαλογιάννη.

* Κλειστό από σήμερα και για επτά ημέρες, λόγω κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 το Δ1 τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, μετά από απόφαση του νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού. Κλειστό από σήμερα για επτά ημέρες και το τμήμα Α2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων, μετά από απόφαση του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή.

* Κλειστή για όγδοη μέρα η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που τελεί υπό κατάληψη από τους απολυμένους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας οι οποίοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους.

* Συνεχίζει η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στην Πειραιώς από 100 συμβασιούχους των stage.

* Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους (10 π.μ. με 2 μ.μ.) οι δικαστικοί υπάλληλοι.

* Κλειστοί παραμένουν και σήμερα οι ΧΥΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

* Στις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. πτώση της πίεσης μέχρι και πλήρης διακοπή της παροχής νερού σε: Μαγούλα, Ασπρόπυργος (περιοχή Σφαγείων), Θριάσιο Νοσοκομείο, Βόρεια Ελευσίνα (περιοχή Παράδεισος), Ανω Λουτρόπυργος, Ανω Βλυχάδα, Ρεβυθούσα, Νέα Πέραμος (Μεγάλο Πεύκο), Μέγαρα, Ναυπηγεία Ελευσίνας ΕΛ.ΠΕ. (Πετρόλα Ελευσίνα) και στη Σαλαμίνα (κέντρο στα Αμπελάκια), λόγω τεχνικών εργασιών της ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] .

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνέντευξη Τύπου του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος, βουλευτή Β' Αθηνών, Κωστή Χατζηδάκη, για την απλούστευση της ίδρυσης επιχειρήσεων.

* Στις 10:30 π.μ. η αναδάσωση της περιοχής Παπάγου-Χολαργού στον Υμηττό, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Στη δενδροφύτευση θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος, Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

* Στις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ για τον πρωϊνό κύκλο μαθημάτων.

* Στις 11 π.μ. στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στους εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί για τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία.

* Στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου στο Μεσολόγγι, ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για την 184η επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

* Στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Κύπρου, Δημήτρη Συλλούρη.

* Στις 2 μ.μ. στη Γερουσία των ΗΠΑ συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο Τζον Κέρρυ και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

* Στις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ για τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων.

* Στις 2:30 μ.μ. σύσκεψη υπό την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη για το θέμα της λίμνης Κορώνειας, με τη συμμετοχή της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, και του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 6 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ – Τσιμισκή 29 – ενημερωτική εκδήλωση του ΕΒΕΘ σε συνεργασία με την Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης Α.Ε. και θέμα: «Η χρήση φυσικού αερίου στις εμπορικές /βιομηχανικές επιχειρήσεις και οι δυνατότητες επιχορήγησης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ».

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών.

* Στις 7 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη παρουσίαση του αριστουργήματος του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) «Η Στέψη της Παναγίας», το οποίο φιλοξενείται έως την Κυριακή 30 Μαΐου 2010.

* 7:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. &
* 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. Διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες.


* Στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Ολοι Μαζί», θα κάνει ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας.

* Στις 7 μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκδήλωση του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Γυναίκες και Οικονομική Κρίση: Δεν πληρώνουμε!» και ομιλήτριες τις: Μαρία Καραμεσίνη (πανεπιστημιακός), Πατ Ογκμποντού (Ενωση Αφρικανών Γυναικών) και Κατερίνας Ασπρούλια (απολυμένη της Ολυμπιακής).

* Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων (Γούναρη 2), εκδήλωση της Νομαρχίας με θέμα: «Μια λησμονημένη Χανιώτισσα ποιήτρια στις αρχές του 19ου αιώνα», με ομιλητή το φιλόλογο κ. Κωνσταντίνο Φουρναράκη. Η εκδήλωση, είναι αφιερωμένη στη μνήμη της υπαλλήλου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, Στυλιανής Κρομμυδάκη.

* Στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως), εκδήλωση-αφιέρωμα στη «Γυναίκα της προσφυγιάς», διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

* Στις 8:30 μ.μ. ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2009 του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο του διεθνούς φήμης Ελληνα αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα, Δημήτρη Μητρόπουλου. Η ΚΟΘ θα παρουσιάσει έργα του σε πρώτες εκτελέσεις. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης.

* Την παράσταση «Τα παιδιά της πιάτσας» του Νίκου Τσιφόρου στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσουν σήμερα σπουδαστές από τις Σχολές Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καρδίτσας και της Νάουσας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ .

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη