10 Μαρ 2010

Το πρακτικό Δ.Σ. ΟΤΕ, που ανάβει φωτιές

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Γύρω από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κινούνταν η υπόθεση Siemens από την άνοιξη του 2008, όταν -τότε- ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και στενός...
συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.

Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από το 2002 επί διοίκησης Λ. Αντωνακόπουλου, τοποθετήθηκε εκεί ως το μάτι του Κ. Σημίτη, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γ. Παπανδρέου και ανελίχθη πολύ γρήγορα στην πολιτική και κομματική επετηρίδα.
Για τη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσεφέρετο για σπέκουλα στην υπόθεση της Siemens, καθώς, όταν η εισαγγελική έρευνα κορυφωνόταν, ήταν το πιο ισχυρό όνομα στο Δ.Σ. του ΟΤΕ μετά τα αποκαλυπτήρια για τα εμβάσματα στον Franz, δηλαδή στον Γ. Σκαρπέλη, τότε εντεταλμένο αντιπρόεδρο του ΟΤΕ.
Στον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, που αποκάλυψε στην εξεταστική ότι με δυσκολία έλαβε στοιχεία από τον ΟΤΕ για την προγραμματική συμφωνία 8002 και για τις έξι εκτελεστές συμβάσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δοθεί «στο πιάτο».
Ο Βουρλούμης
Στις 12 Μαρτίου 2008, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, στα πενιχρά στοιχεία που είχε αποστείλει στον εισαγγελέα, είχε συμπεριλάβει και πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ (18 Ιουνίου 2002), το οποίο είχε εγκρίνει τις δαπάνες για υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων, τις χορηγίες κ.ά. ύψους 160,9 εκατ. ευρώ. Τότε το Δ.Σ., όπως προκύπτει από τα πρακτικά, εξουσιοδότησε τον κ. Αντωνακόπουλο να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο προμήθειας και να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.
Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής, ο κ. Αντωνακόπουλος συνήψε προγραμματική συμφωνία με την Intracom (39,1 εκατ. ευρώ), με τη Siemens (33,1 εκατ. ευρώ) και με την ΑΝΚΟ (11,8 εκατ. ευρώ). Ο δε σύμβουλος Γ. Παπακωνσταντίνου το μόνο που έκανε είναι ότι «εξέφρασε την άποψη ότι ο ΟΤΕ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, εκτός των άλλων πρέπει να αναδείξει και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, όπως, ως γνωστόν, σκοπεύουν να κάνουν πολλές άλλες εταιρείες». Αυτό γράφουν τα πρακτικά και τίποτε άλλο.Ωστόσο, αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη απ' ευθείας ανάθεση ως επιλήψιμη ουρά των προγραμματικών, τότε μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ που έδωσαν στον κ. Αντωνακόπουλο εν λευκώ εξουσιοδότηση. Δηλαδή, πλην του Θ. Βενιάμη που απουσίαζε και δεν έδωσε εξουσιοδότηση, οι: Ταμβακάκης Απόστολος, Πανάς Σταύρος, Ταμβακάκης Φαίδων, Σπανός Χρήστος, Πολυζωγόπουλος Χρήστος, Μανδύλα Λάνα, Γεωργαντόπουλος Μιχαήλ, Γεωργανάς Ιάκωβος, Αργυρόπουλος Γεώργιος, Αγγέλου Λάζαρος και Σκαρπέλης Γεώργιος.
Και στις ευρωεκλογές
Πάντως, η συμμετοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δ.Σ. του ΟΤΕ είχε «τζογαριστεί» τις παραμονές των ευρωεκλογών, εκ του πλαγίου, από τη Ν.Δ., σχεδόν συνδυαστικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και την επίσκεψη σ' αυτόν από τον κ. Πάπιστα.
Τη Δευτέρα, πάντως, ο κ. Βουρλούμης, στη δεύτερη και λιγότερο οδυνηρή για τον ίδιον παρουσία του στην εξεταστική επιτροπή, με τον τρόπο του, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου. Τον επαίνεσε για την περίοδο που ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ ως ευφυή άνθρωπο, γιατί επανειλημμένα είχε σημειώσει ότι ο οργανισμός έχει μείνει πίσω ή ολιγωρεί ή δεν κάνει τις δέουσες επενδύσεις για την ευρυζωνικότητα.
Μάλιστα ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε στην Εξεταστική και ένα φάκελο με όσα είχε σταχυολογήσει από τις τοποθετήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δ.Σ. του ΟΤΕ. Μετά ταύτα, ο Πάνος Καμμένος τράβηξε τον άσο από το ημερολόγιο του Μιχ. Χριστοφοράκου και άρχισε ο πόλεμος.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/03/2010&id=139963
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη