12 Μαρ 2010

"Μέσα έπρεπε να τη βάλει"

Βρέθηκα στη Μυτιληνη πριν λίγες μέρες για δουλειές. Το βράδυ,στο καφενείο του χωριού,ανάμεσα σε αγρότες και γιδοβοσκούς βλέπαμε στην ΤV την Τρέμη να λέει τις ειδήσεις . Κάποια στιγμή ο διπλανός μου μονολόγησε φωναχτά:
"Δεν την έκανε καλά τη δουλειά αυτός ο χαμένος ! Πήγε κι έβαλε τη μπόμπα έξω απ τη Βουλή , μέσα έπρεπε να τη βάλει ! " είπε με έμφαση . Και τότε έγινε κάτι που με ξάφνιασε , Ολοι μαζί οι θαμώνες , σαν νάταν συνενοημένοι , ξεφώνησαν αγριεμένοι " Ναι Ναι μέσα μέσα έπρεπε να τη βάλει τη μπόμπα " ! Τρόμαξα , φοβήθηκα΄ Φοβήθηκα την οργή αυτών των ανθρώπων . Σε καλό να μας βγει , λέω εγώ .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
...
Σχόλιο taxalia: Εννοείται ότι δεν χρειάζονται βόμβες! Το δεχόμαστε χάριν λόγου. Χρειάζεται υπευθυνότητα από τους πολίτες, όχι γενικεύσεις, όχι αφορισμοί. Εύκολο είναι να λες, "όλοι τα παίρνουν", "όλοι είναι άχρηστοι". Δεν είναι έτσι. Δεν είναι οι βουλευτές το πρόβλημα. Εμείς είμαστε. Εμείς επιλέγουμε, εμείς ψηφίζουμε με βάση ποιόν προωθούν "τα κανάλια", εμείς αναγκάζουμε τους αντιπροσώπους μας να γίνονται περίγελοι των καναλιών, για να έχουν αναγνωρισιμότητα. Από τότε που έπαψε η προσωπική γνώση για το ποιόν του υποψηφίου βουλευτή και αυτή την κρίση, την αναθέσαμε στα κανάλια, έπαψε και η ορθή κρίση.
Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη