10 Μαρ 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΣ

(κλικ στη φωτο για μεγέθυνση)

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση βράβευσης 100 φοιτητών & σπουδαστών που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, παιδιά μελών συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας απ΄ όλη την Ελλάδα- που...


εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης «ΑΝΕΤΟΝ», το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 και ώρα 18.30΄.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης, ο Βουλευτής κ. Γ. Ιωαννίδης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης Σερρών κ. Π. Καρυπίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας κ. Κ. Αδαμίδης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Χ. Κελεσίδου, & Κ. Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νεολαίας κ. Β. Γάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Γαλλικού κ. Ν. Χολίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορώνειας κα Αν. Ξανθοπούλου, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. κ. Ν. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Ε κ. Χ. Μπαρμπουνάκης, ο Συνταγματάρχης Θ. Κουλούρης και ο Αντισυνταγματάρχης Ελ. Θεοδωρόπουλος εκπρόσωποι της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γ. Τανιμανίδης, καθηγητές Πανεπιστημίων, πλήθος κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων από την Ακριτική Θράκη, την ΄Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αττική, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματά τους οι Βουλευτές: Σ. Καλαφάτης, Θ. Παραστατίδης, Ελ. Ράπτη, Γ. Αρβανιτίδης, Θ. Καράογλου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν: ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με θέμα «Η πρόκληση της ιστορικής συγκυρίας και ο νέος πατριωτισμός».

Τιμητική βράβευση πραγματοποιήθηκε στην νεαρή ΄Ολγα Ζαγγελίδου μέλος του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», η οποία κέρδισε χρυσά μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στην άρση βαρών και στην σφαίρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του Πόντου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερακαρούς «Τα Γεράκια» και ποντιακά τραγούδια από τον καλλιτέχνη Γιάννη Τσιτιρίδη, με λυράρη το Θωμά Μπαϊρακτάρη.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη