19 Μαρ 2010

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση έχει όραμα για τον τόπο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας της χώρας» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην αποψινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη.

Δεν χρειάζεται φόβος, έχουμε διέξοδο και...
εναλλακτικές λύσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες και τη μυθολογία, η χώρα θα τα καταφέρει.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας άσχετους όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει όραμα για τον τόπο, επαναλαμβάνοντας ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια Ελλάδα «διαλυμένη, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να δανειστεί ή να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια».

Επέρριψε δε ευθύνες στην ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε επί πέντε χρόνια τα κρατικά ταμεία και τη δημόσια διοίκηση κατηγορώντας την για ανευθυνότητα, εγκληματική αμέλεια και ελαφρότητα.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος να δώσουν εκείνα το παράδειγμα κατανοώντας όλοι ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να προστατευθεί η ίδια η υπόσταση της χώρας με τη σωτηρία της οικονομίας της.

Τόνισε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει μια πατριωτική δύναμη και κοιτάει πριν από όλα το συμφέρον της χώρας.

Απαντώντας σε όσους αναρωτιούνται αν το ΠΑΣΟΚ κινείται στα όρια της ιδεολογίας του, επεσήμανε ότι σε αυτό ακριβώς το μέτωπο δίνει η κυβέρνηση το μεγάλο αγώνα σήμερα.

Αυτό τον αγώνα, συμπλήρωσε, δεν μπορούμε να τον δώσουμε μόνοι μας και πρέπει να πείσουμε εταίρους και διεθνείς συνομιλητές μας, ότι εάν δεν μπουν κανόνες στις αγορές και περιορισμοί στους κερδοσκόπους που τζογάρουν κυριολεκτικά σε βάρος ολόκληρων κοινωνιών, το θύμα αύριο δεν θα είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά κάθε χώρα που θα βρεθεί σε οικονομική δυσκολία, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ζητεί από τους εταίρους της να δημιουργηθεί από τώρα ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορεί να παρέμβει στις αγορές και να στηρίξει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να εργαστούν σκληρά και συντεταγμένα και να βάλουν απέναντί τους τα συμφέροντα που ζουν από τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση και τα οποία προέβλεψε ότι θα πολεμήσουν κάθε αλλαγή που τα πλήττει.

Σήμερα, έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες οι οποίες είναι και μάχες ιδεολογικές και η Ελλάδα αυτή την ώρα μας θέλει πολύ περισσότερο παρόντες από ποτέ. Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε στιγμή τόνισε και κατέληξε σημειώνοντας ότι «είμαστε σε διαρκή μάχη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη