5 Μαρ 2010

Ανακοίνωση της Αστνυομίας για τα επεισόδια στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια σημερινής προγραμματισμένης συγκέντρωσης - πορείας, που πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας συνέβησαν τα ακόλουθα:

Σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ έσπασαν ένα τζάμι του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς. Οι αστυνομικές δυνάμεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα και να αποτρέψουν κλιμάκωση των επεισοδίων.

Στις 13.30’, στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος άγνωστα άτομα επιτέθηκαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Λίγη ώρα αργότερα, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (Μ.Α.Σ), ομάδες άγνωστων ατόμων προκάλεσαν επεισόδια και επιδόθηκαν σε φθορές, ενώ προπηλάκισαν και τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς. Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια και κρατούσε καδρόνι. Όταν ομάδα ατόμων, κινήθηκε κατά των αστυνομικών, προσπαθώντας να απελευθερώσει το συλληφθέντα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων κατά των ατόμων που εναντιώνονταν στη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική δυσφορία στον κ. Μανώλη Γλέζο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν πέντε (5) για συμμετοχή στα επεισόδια. Τραυματίστηκαν επτά (7) αστυνομικοί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη