17 Μαρ 2010

Δυσαρέσκεια που δεν κρύβεται στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


"Φωτιά" στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, έβαλε η παραίτηση του Γραμματέα της Ν.Ε. Χρήστου Παπαστεργίου, μετά τα "κοσμητικά" επίθετα Πάγκαλου.

Ο Χρήστος Παπαστεργίου ήταν...

επί πέντε χρόνια, η ψυχή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και έχαιρε της εκτίμησης όλων των συνδικαλιστών.
Οι συνδικαλιστές και τα μέλη του κινήματος, δεν είδαν με καλο μάτι, την επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον μιας -δημοκρατικά ψηφισμένης και σύμφωνης με το καταστατικό- απόφασης. Είναι λογικό να αισθάνονται προσβεβλημένοι, αλλά από την άλλη το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας είναι εκ των ουκ άνευ για τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία αν χρειαζόταν, θα τους κρεμούσε από τα έντερα, αρκεί να περνούσε το νομοσχέδιο. Το θέμα της απόδοσης της ιθαγένειας, είναι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση και δεν υπήρχε καμία περίπτωση οπισθοχώρησης, ακόμη κι αν το 100% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ κατέθετε τις κομματικές του ταυτότητες.

Από κει και πέρα είναι ατομική υπόθεση του καθενός, να διαμορφώνει την πολιτική του δράση, ανάλογα με το τι του υπαγορεύουν οι "από πάνω" ή η συνείδησή του και ανάλογα με τις αντοχές του να λειτουργεί ως ελεύθερος πολίτης ή πειθήνιο "κομματόσκυλο", που δεν δικαιούται να ξεφεύγει από τη γραμμή ή ακόμη περισσότερο, να συνδιαμορφώνει την πολιτική του κινήματος.
Ήδη, από πολλά κομματικά στελέχη εκφράζεται ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με το Σκοπιανό, στο οποίο ίσως τους ζητηθεί, όχι απλά να κάνουν τα στραβά μάτια και να "πειθαρχήσουν", αλλά να βγάλουν τα μάτια τους, για να μη δουν !
Και κανείς δεν είναι διατεθιμένος να το πράξει!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη