Τρείς έως πέντε χιλιάδες (3.000-5.000) λίρες την ημέρα, έπαιρναν τα …αρχιλαμόγια, για να …ξεπουλήσουν το κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας!
Το κράτος και το NHS, όπως τα κατάντησαν οι Εργατικοί του Τρίτου Δρόμου*...
(Μπλέρ, Γκίντενς και οι επίγονοί τους)!
*Διαβάστε σχετικά περί Τρίτου Δρόμου
http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Way_(centrism)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%94%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82
http://www.guardian.co.uk/news/2005/may/08/leaders.labour
http://www.nytimes.com/2000/04/04/business/worldbusiness/04iht-think.2.t.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/458626.stm
Τέσσερις Υπουργοί, μεταξύ των οποίων και η περισπούδαστη πρώην Υπουργός Υγείας Πατρίτσια Χιούιτ -γνωστή και από την ολοκληρωτική επιβολή του θεσμού των ΣΔΙΤ (PPP/PFI) στο Βρετανικό σύστημα Υγείας- πουλούσαν υπηρεσίες προς ιδιώτες, επηρεάζοντας την κυβερνητική πολιτική υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, έναντι …αμοιβής!!!
Τι έλεγαν χθές… στη Βρετανική κυβέρνηση
Σκάνδαλο για πρώην «υπουργούς προς ενοικίαση» εκθέτει τους Βρετανούς Εργατικούς
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1119042
22/03/10 19:53
Τα βέλη των κομματικών τους συντρόφων δέχονται δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί των Βρετανών Εργατικών, έπειτα από κασέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις οποίες εμφανίζονται πρόθυμοι να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική έναντι αμοιβής.
«Γελοίο» χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ αυτό που συμβαίνει, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε «αηδιασμένος από τη φερόμενη συμπεριφορά των πρώην υπουργών.
Το σκάνδαλο διαφθοράς έχει ξεσπάσει από την Κυριακή, όταν δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό Τύπο στοιχεία από μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες, με κρυφή κάμερα, στις οποίες ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής των Εργατικών Στίβεν Μπάιερς προσφέρει τις «υπηρεσίες» του -να επηρεάσει την πολιτική του Λονδίνου αλλά και να παρέχει πληροφορίες- προς όφελος (ανύπαρκτης) αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Η αμοιβή που ζητούσε ο βουλευτής που θα «λειτουργούσε σαν ταξί για κούρσα» έφτανε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τις 5.000 λίρες την ημέρα. Παρόμοιες προσφορές υποστηρίζεται ότι αποδέχτηκαν και οι Πατρίσια Χιούιτ (έναντι 3.000 λιρών), πρώην υπουργός Υγείας, και ο Τζεφ Χουν. Οι εν λόγω βουλευτές αρνούνται τις κατηγορίες, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι συνομιλίες είχαν μαγνητοσκοπηθεί με κρυφή κάμερα από τους δημοσιογράφους που εμφανίστηκαν στους πρώην υπουργούς παριστάνοντας στελέχη της ανύπαρκτης εταιρείας «Anderson Perry» με έδρα τις ΗΠΑ.
Ο Στ.Μπάιερς στράφηκε στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, ζητώντας να εξεταστούν οι κατηγορίες εναντίον του. «Είμαι σίγουρος ότι η έρευνα θα επιβεβαιώσει ότι η συμπεριφορά μου δεν αντιβαίνει στον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών» δήλωσε, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πριν τα δημοσιεύματα πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
To σκάνδαλο έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την αγανάκτηση που είχαν δημιουργήσει αποκαλύψεις για τα έξοδα των Βρετανών βουλευτών από όλα τα κόμματα και πριν την αμφίρροπη εκλογική μάχη για το Κοινοβούλιο πριν το καλοκαίρι.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον, επικεφαλής των Συντηρητικών οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια σκάνδαλα «επερωτήσεων προς ενοικίαση» τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι η υπόθεση αγγίζει «την καρδιά της αξιοπιστίας της κυβέρνησης» ζητώντας να εξεταστούν οι καταγγελίες.
Η θεαματική αναδίπλωση μια ημέρα μετά …την επιβεβαίωση του σκανδάλου!!!
Διαγραφές στους Εργατικούς υπό το βάρος νέου πολιτικού σκανδάλου
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1119166&lngDtrID=245
23/03/10 07:15
Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αποφάσισε αργά το βράδυ της Δευτέρας να διαγράψει τέσσερα μέλη του -μεταξύ των οποίων τρεις πρώην υπουργοί- που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να «πουλήσουν» τις υπηρεσίες τους για να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική.
«Το Εργατικό Κόμμα αναμένει από τους εκπροσώπους του να έχουν κάποιο επίπεδο και εκτιμά ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στους ψηφοφόρους τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ανακοινώνοντας τις διαγραφές, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Η απόφαση αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών Στίβεν Μπάιερς, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, τους πρώην υπουργούς Τζεφ Χουν και Πατρίτσια Χιούιτ και τη βουλευτή Μάργκαρετ Μοράν.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας δημοσιογράφος βιντεοσκόπησε κρυφά τις συναντήσεις διαφόρων Εργατικών βουλευτών, οι οποίοι φέρονταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση για να επηρεάσουν διάφορες καταστάσεις -φυσικά επ' αμοιβή.
Σε ένα από αυτά τα βίντεο που γυρίστηκαν με κρυφή κάμερα, ο Μπάιερς δήλωνε ότι έχει ήδη συνάψει μυστικές συμφωνίες τις οποίες ήταν έτοιμος να «πουλήσει», κάνοντας λόγο και για την αμοιβή του που έφτανε μέχρι και τις 5.000 λίρες ημερησίως για τις υπηρεσίες του.
Τα βίντεο, αποσπάσματα από τα οποία μεταδόθηκαν την Κυριακή, είχαν γυριστεί κατά τη διάρκεια κοινής έρευνας της εφημερίδας Sunday Times και του τηλεοπτικού καναλιού Channel 4.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο Μπάιερς δήλωσε αρχικά ότι «υπερέβαλε» όσον αφορά την επιρροή που διέθετε και ισχυρίστηκε ότι «δεν άσκησε ποτέ πιέσεις σε υπουργούς για λογαριασμό εμπορικών συμφερόντων». Το πρωί της Δευτέρας ζήτησε από τον οργανισμό εποπτείας του Κοινοβουλίου να ερευνήσει την υπόθεση. «Δεν αμφιβάλλω ότι θα επιβεβαιώσει πως σεβάστηκα τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έκρινε αρχικά ότι ο Μπάιερς «έκανε αυτό που έπρεπε, απευθυνόμενος στις κοινοβουλευτικές αρχές». Ένας εκπρόσωπός του, ωστόσο, υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται έρευνα», λέγοντας ότι ο Μπράουν είναι πεπεισμένος ότι δεν υφίσταται κάποια αντικανονική ενέργεια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό