29 Μαρ 2010

"Παιχνίδια" στο Δήμο Χαλκηδόνας ;


Με επιστολή του προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «Επικοινωνία», ο επί 3ετίας αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Χαλκηδόνας κ. Ζήσης Βαϊνάς, προτίμησε να ενημερώσει τους δημότες αντί της προγραμματισμένης συνέντευξης που είχε ανακοινωθεί.

Το πρώην δεξί χέρι του δημάρχου φαίνεται πως δεν ανέχθηκε το «παιχνίδι» που παίζεται στο δήμο Χαλκηδόνας (σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην επιστολή του) και σήμερα αποκαλύπτει πρόσωπα και πράγματα που...
εμπλέκονται στο πολιτικό «παρασκήνιο» του δήμου ξεκαθαρίζοντας έτσι τη θέση του και τα όσα αρνητικά ακούστηκαν μέχρι σήμερα για το πρόσωπό του.


Τι αναφέρει στην επιστολή του

«Αναγκάζομαι να απευθυνθώ στην εφημερίδα σας και να ενημερώσω τους Συμπολίτες μας, διότι το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί ένα Ανέντιμο και Ανήθικο παιχνίδι εις βάρος μου από τους Δημοτικούς Συμβούλους και ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Νικόπουλο,

Θεωρώ απαράδεκτα τα όσα λέγονται και ακούγονται.

Εάν ο Δήμαρχος έχει χάσει την ψυχραιμία και θέλει να καλύψει την Πολιτική του Ανωριμότητα και τις πολιτικές του αδυναμίες, διοχετεύοντας ψέματα και ανακρίβειες, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.

Το ότι δεν μιλούσα όλο αυτό το διάστημα κάποιοι το είχαν εκλάβει ως αδυναμία μου, τελικά πόσο λίγο με ξέρουν!!!! Απλά περίμενα μια τοποθέτηση του Δημάρχου, κάτι που δεν έκανε ως σήμερα.

Να μου επιτρέψετε πριν αναφερθώ για τα όσα ακούγονται και λέγονται να σας κάνω μια μικρή αναδρομή.

Στις 1/1/2007 αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνας.

Ο Δήμαρχος, μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, μια θέση Υπεύθυνη – Δύσκολη και φυσικά θέση που έχει πολιτικό κόστος.

(Να σημειώσω ότι κανένας στην αρχή δεν ήθελε την συγκεκριμένη Αντ/ρχία, γιατί όλοι γνώριζαν την κακή Οικονομική Κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη Διοίκηση και δεύτερον γιατί κανένας δεν μπορούσε να είναι κάθε μέρα στον Δήμο).

Αναγκάστηκα να φύγω από την εργασία μου ΤΕΒΕ (Ο.Α.Ε.Ε.) με δύο χρόνια άνευ αποδοχών για να είμαι συνεπής στα νέα μου καθήκοντα, αλλά απέναντι και στους συμπολίτες που με στήριξαν με την ψήφο τους.

Ειλικρινά θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Νικόπουλο Αθανάσιο αν ξέρει πολλούς να το έχουν κάνει αυτό!!! να μου το πει!!!

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα ως Αντ/ρχος Οικονομικών ήρθα αντιμέτωπος με ένα τεράστιο χρέος απέναντι σε προμηθευτές, με δικαστικούς επιμελητές να φέρουν σχεδόν καθημερινά Αγωγές και από την άλλη να πρέπει να λειτουργήσουμε γιατί η καθημερινότητα απαιτεί συνεχείς παρεμβάσεις.

Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, σήμερα μετά από τρία χρόνια σφιχτής οικονομικής διαχείρισης μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι ο Δήμος Χαλκηδόνας έχει αποκτήσει και πάλι Αξιοπρέπεια και την χαμένη Αξιοπιστία απέναντι σε προμηθευτές και σε Υπηρεσίες.

Και έρχομαι τώρα σε αυτά που ακούγονται και διαρρέουν κάποιοι έντεχνα και σκόπιμα, με μοναδικό στόχο να πλήξουν τη δική μου εικόνα.

Μου προσάπτουν ότι επειδή ο Δήμαρχος δεν με έκανε Αντιδήμαρχο δημιουργήθηκε η κόντρα μεταξύ μας και ότι λέω κάποια πράγματα σήμερα γιατί δεν τα έλεγα όσο ήμουν Αντ/ρχος.

Α) Σας λέω λοιπόν ότι ο Δήμαρχος στα πλαίσια της διαδικασίας για τις τοποθετήσεις των Αντ/ρχων μας κάλεσε στο Γραφείο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να μας ανακοινώσει τις νέες Αντ/ρχίες.

Προσωπικά μου πρότεινε για 6 μήνες την Αντ/ρχία Καθαριότητας.

Του αρνήθηκα την συγκεκριμένη Αντ/ρχία, λέγοντάς του ότι αποδέχομαι το 6μηνο αφού έτσι το έκρινε ο ίδιος, αλλά να με αφήσει στην Αντ/ρχία που ήμουν 3 χρόνια, που πιστεύω ότι πρόσφερα τα μέγιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος πολλές φορές. Μου το αρνήθηκε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.

Το γιατί!!! Είναι απλό φίλες και φίλοι μου. Σε κάποιους δεν βόλευε την τελευταία χρονιά να είναι ο Βαϊνάς στην συγκεκριμένη θέση, το γιατί θα σας το εξηγήσω παρακάτω.

Αν λοιπόν ήθελα να είμαι Αντιδήμαρχος, όπως λένε κάποιοι αφελείς, θα έπαιρνα την Αντ/ρχία Καθαριότητας, όπως μου πρότεινε ο ίδιος ο Δήμαρχος και όλα θα ήταν μέλι – γάλα.

Όμως στη ζωή μου έχω κάποιες Αρχές και κάποιους Κανόνες, που δεν τις παραβιάζω ΠΟΤΕ!!! Είναι θέμα πολιτικής Συνέπειας και φυσικά προσωπικής Αξιοπρέπειας,

Β) Όσον αφορά το γιατί μιλάω τώρα και όχι όσο ήμουν Αντιδήμαρχος, σας λέω λοιπόν ότι ήμουν εγώ αυτός που είχα τις περισσότερες κόντρες με τον Δήμαρχο σε θέματα διαχείρισης κάποιων θεμάτων. Σας αναφέρω κάποιο από τα οποία εγώ αντέδρασα όσο ήμουν Αντ/ρχος, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ.

δρος της ΔΗΚΕΔΗΧ διαμαρτυρήθηκα έντονα στον Δήμαρχο, αλλά και στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΧ κ. Κορώνα Ανδρέα, όταν ο δεύτερος έδωσε Βεβαίωση, η οποία έλεγε ότι ο κ. Μιχαλούδης Παναγιώτης ήταν Διευθυντής στην Δημοτική Επιχείρηση έως τις 28/8/09, χωρίς να καλέσει Δ.Σ., ως όφειλε, αλλά και χωρίς να μας ειδοποιήσει τηλεφωνικώς για την πράξη του. Μια βεβαίωση με την οποία δίνει την δυνατότητα στον συγκεκριμένο υπάλληλο της προηγούμενης Διοίκησης να εισπράξει από τον Δήμο Χαλκηδόνας το ποσό των 110.000 Ευρώ μέσω δικαστικής απόφασης. Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Νικόπουλο και τον κ. Κορώνα Ανδρέα, πότε δούλευε επί των ημερών μας ως Διευθυντής ο συγκεκριμένος υπάλληλος και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ;!!!

Η επόμενη κίνηση, αφού δεν εισακούστηκα, ήταν η παραίτησή μου από Αντ/δρος της Επιχείρησης, γιατί δεν ήθελα πολύ απλά να συμπράξω με αποφάσεις και τακτικές με τις οποίες ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ.

β) Ήμουν εγώ αυτός που είχα την αντίρρησή μου όσον αφορά με την διαδικασία της αγοράς Μεταχειρισμένου Απορριμματοφόρου του Δήμου.

Η πρότασή μου ήταν αφού καταλήγαμε στην καλύτερη προσφορά να στείλουμε κάποιον Μηχανολόγο, ειδικό στα μηχανήματα και όχι κάποιον Αντ/ρχο που δήθεν τα ξέρει όλα. Αποτέλεσμα: Το απορριμματοφόρο που πήραμε ως 4 ετών είναι τελικά 10 ετών, ενώ σήμερα κινδυνεύουμε να το χάσουμε γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί την αγορά Άκυρη. Διότι ο Νομοθέτης το λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται η αγορά μεταχειρισμένων πέρα των τεσσάρων ετών.

Ρωτώ τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας τα 16.000 Ευρώ που δώσαμε ως Δήμος για ανταλλακτικά και εργασίες για το απορριμματοφόρο θα ζητήσει τελικά ευθύνες από τον συγκεκριμένο Αντ/ρχο (Κορώνα) που τα ξέρει όλα;

γ) Στις 28/12/09 δύο μέρες πριν κλείσει ο χρόνος με δική μου πρωτοβουλία δεν πραγματοποιήθηκε Δημαρχιακή Επιτροπή με θέμα «Χωματουργικά αξίας 150.000 ευρώ».

Χωματουργικά από το 2007, 2008 και λίγα το 2009, χωρίς να έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, Ανάθεση, Τεχνική Έκθεση, παραλαβή και καλή Εκτέλεση του έργου, πρακτικές που εμείς ως Συνδυασμός κατηγορούσαμε προεκλογικά την προηγούμενη Διοίκηση. Μήπως τελικά ο Δήμαρχος ήθελε για μια ακόμη φορά να καλύψει τον συγκεκριμένο Αντ/ρχο.

δ) Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο Δήμαρχος σε συνεργασία μ τον κ. Κορώνα λίγες μέρες πριν το Δικαστήριο για την αγορά των μηχανημάτων αξίας 88.000 ευρώ, που έγινε από την προηγουμένη Διοίκηση, έκανε συμβιβασμό με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Από την πρώτη στιγμή όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου είχαμε συμφωνήσει ότι την συγκεκριμένη αγορά δεν θα τη δεχθούμε και θα πηγαίναμε δικαστικά, γιατί πολύ απλά ενώ η αξία των μηχανημάτων βάσει έρευνας που έκανε ο Δήμος δεν ξεπερνούσε τα 35.000 - 40.000 ευρώ, η εταιρεία μας τα χρέωνε 88.000 ευρώ. Ρωτώ τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας και τον Πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Κορώνα πόσο υπερήφανοι αισθάνονται με την αγορά των μηχανημάτων, ζημιώνοντας τον Δήμο με αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Γιατί συμβιβαστήκατε λίγες μέρες πριν το δικαστήριο;

Γιατί λέτε ψέματα στους συμπολίτες μας ότι θα χάναμε το Δικαστήριο όταν κύριος μάρτυρας ήμουν εγώ, όταν πήρε αναβολή το θέμα των μηχανημάτων, γιατί γνώριζαν ότι η αξία των μηχανημάτων τους ήταν η μισή σχεδόν από την αναγραφόμενη. Τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετείται;!!!

Όλα αυτά αγαπητοί μου φίλοι τα φώναζα και όσο ήμουν Αντ/ρχος, αλλά και τώρα που είμαι Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Χαλκηδόνας.

Γι’ αυτές τις φωνές και για άλλα πολλά που δεν θα ήθελα να αναφερθώ ΤΩΡΑ!!! Κάποιοι δεν με ήθελαν την τελευταία χρονιά να είμαι Αντ/ρχος Οικονομικών και μου πρότειναν την Αντ/ρχία Καθαριότητας, πιστεύοντας ότι θα δεχόμουν.

Αλήθεια Δήμαρχε θυμάσαι ποιος Δημοτικός Σύμβουλος σου είπε επί λέξει: «Αν ξανακάνεις τον Βαϊνά Αντιδήμαρχο θα Γα……..με». Δικά σου λόγια είναι αυτά.

Ενημερώνω λοιπόν τα παπαγαλάκια και τους παρατρεχάμενους του Δημάρχου, ότι το ψέμα έχει κοντά πόδια, ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί σε αυτά που λένε.

Μήπως γνωρίζουν αυτοί οι «κύριοι» όταν επί τρία χρόνια ως Αντ/ρχος προσπάθησα και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, έτσι ώστε να αλλάξει η εικόνα του Δήμου Χαλκηδόνας, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απέφευγαν συστηματικά να περνούν από τον Δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι για να τους βρεις έπρεπε να ψάξεις όλες τις ταβέρνες της περιοχής!!!

Για όλους αυτούς τα παπαγαλάκια του Δημάρχου δεν άκουσα να λένε κάτι.

ΠΡΟΚΑΛΩ!!! τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Νικόπουλο και του λέω αν έχω κάνει κάτι στα τρία χρόνια που ήμουν Αντ/ρχος Οικονομικών που να έβλαψε τον Δήμο Χαλκηδόνας, αν λειτούργησα ποτέ πίσω από την πλάτη του, αν έφυγε ποτέ έστω και ένα ευρώ από τον Δήμο Χαλκηδόνας χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, να βγει και να με καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον κόσμο που μας ψήφισε.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι ειλικρινά άβολα και άσχημα ως άνθρωπος, και μετά ως συνεργάτης, γιατί με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας μας συνδέει μια φιλία πολλών ετών. Δεν περίμενα όμως ποτέ μου ότι θα άλλαζε τόσο πολύ ως άνθρωπος, και όλα αυτά στο Βωμό της υπέρμετρης φιλοδοξίας του στο να είναι και πάλι Δήμαρχος. Ισοπεδώνοντας Αξίες και Ανθρώπους που πραγματικά ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια χωρίς Υποκρισίες και Σκοπιμότητες. Έκανε λάθος ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας ως Πολιτικός να ερωτευθεί τον εαυτό του και την καρέκλα του, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εμπιστεύεται πλέον κανέναν και να δημιουργεί μόνος του σενάρια, βλέποντας γύρω του μόνο εχθρούς.

Τελειώνοντας θέλω να πω, πως είμαι απογοητευμένος από πρόσωπα και καταστάσεις, που προσπάθησαν να με βλάψουν με ψέματα και ανακρίβειες, να με αποθαρρύνουν ώστε να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου και την ενασχόλησή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τους ενημερώνω λοιπόν ότι μπορεί για κάποιους η απογοήτευση να είναι σημείο τέλους. Εγώ την απογοήτευση την αντιμετωπίζω σαν σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ με περισσότερη ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε ΠΡΟΣΩΠΑ και ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.»


Με Εκτίμηση

Ζήσης Βαϊνάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Χαλκηδόνας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη