18 Μαρ 2010

Κουτιά που «μιλάνε»... η απόλυτη ιχνηλασία!

Απίστευτα έξυπνη εφαρμογή!

Η τεχνολογική πρόοδος άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού στο χώρο της συσκευασίας, τα τελευταία χρόνια. Η εκτύπωση στην επιφάνειά τους ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με αγώγιμα μελάνια και η ενσωμάτωση μικρών πλην ισχυρών επεξεργαστών τούς έχει προσδώσει απροσδόκητη ευφυΐα που - σε συνδυασμό με την τεχνολογία RFID - ανοίγει το δρομο, όπως μας απέδειξαν στο Τμήμα Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, σε πλήθος «έξυπνες» εφαρμογές.

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας φέρνει συχνά, σε τομείς που δεν το περιμένει κανείς, αλλαγές οι οποίες ανατρέπουν καταστάσεις και δεδομένα, παραδόσεις και επικρατούσες αντιλήψεις δεκαετιών, αν όχι και αιώνων μερικές φορές...

Οι αλλαγές δεν γίνονται βέβαια, από τη μια μέρα στην άλλη, πολύ περισσότερο αν είναι ουσιαστικές, όμως αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι γίνονται με ρυθμό χελώνας: αρκούν λίγα χρόνια για να περάσουμε μαζικά από τη μια κατάσταση στην άλλη, αρκεί να αποδειχθεί στην πράξη και να γίνει γνωστό το όφελος της αλλαγής - όταν αυτό συμβεί, όταν μάθει ο κόσμος (πέστε τους χρήστες, πέστε τους καταναλωτές) τι έχαναν τόσο καιρό και τι μπορούν να κερδίσουν σήμερα, το θέμα έχει κριθεί και η μετάβαση στη νέα εποχή είναι απλώς θέμα χρόνου.

Σ' ένα τέτοιο σημείο καμπής βρίσκεται σήμερα - όπως όλα δείχνουν - ο κλάδος των κάθε λογής συσκευασιών, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, καθώς η αξιοποίηση εκ μέρους τους της προόδου που έχει σημειωθεί στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, τους προσθέτει «ευφυΐα» και πολλές νέες δυνατότητες, αλλάζοντας άρδην όχι μόνο τον τρόπο χρήσης τους, αλλά ουσιαστικά τους κανόνες του ευρύτερου παιχνιδιού στο χώρο της διακίνησης αγαθών και όχι μόνο.

Η ιχνηλασία, δηλαδή η παρακολούθηση διακινούμενων αγαθών με τη βοήθεια κάποιων «σημείων» που έχει βάλει γι' αυτό το σκοπό πάνω στα ίδια ή στη συσκευασία τους ο διακινητής, σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο.

Δείτε το video... εδώ...
http://technologein.pathfinder.gr/rfid/
Το είδαμε στον Θ.Κ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη