23 Μαρ 2010

Κύριε Βενιζέλο, τι συμβαίνει στο ΝΙΜΤΣ με τις προμήθειες;

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και που βρίσκεται η ΕΔΕ για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στη Καρδιολογική κλινική;

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο εκατομμυρίων με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, αναλώσιμων και υλικών μετά την καταγγελία εταιρειών ότι «λαδώνουν» Ελληνες...

αξιωματούχους αλλά και και Στρατιωτικούς γιατρούς.

Σε ότι αφορά τα δημόσια Νοσοκομεία Σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση κατά το προσεχές δίμηνο, σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης του συστήματος προμηθειών και πάταξης των υπερτιμολογήσεων, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Υπουργός διευκρίνισε, μεταξύ άλλων,πως θα υπάρξουν ρυθμίσεις που να καθιερώνουν ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραγγελιών, καθώς και ειδική νοσοκομειακή συσκευασία για τα φάρμακα.
Το σύστημα προμηθειών είναι, είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου,ο βασικός υπεύθυνος για την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων,για τα οποία η υπουργός διαπίστωσε να ανέρχονται, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ (2005-2009) σε 6,2 δισ

Στη σημερινή μας ανάρτηση αναφερόμαστε σε εντολή που δόθηκε σε Ανώτατο Αξιωματικό να διεξάγει έρευνα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε υλικό .

Αφορά το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και συγκεκριμένα η έρευνα επικεντρώνεται στη Διεύθυνση του Καρδιολογικού .Η ιστορία ξεκίνησε όταν εταιρείες ζήτησαν τα χρήματα τους και η Διοίκηση του Νοσοκομείου τους παρέπεμψε να ζητήσουν τα χρήματα τους από τον Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής κ.Λαζαρίδη Κυριάκο.

Οι οικονομικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου παράπεμψαν το θέμα προς οικονομικό έλεγχο και εδόθη η εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ΕΔΕ χρεώθηκε στον συμπατριώτη μας Σαμιώτη πρώην Αξιωματικό Γιατρό κ.Τσολάκη Κωνσταντίνο.Στη συνέχεια σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και ενώ η ΕΔΕ τελείωσε ο κ.Τσολάκης αποστρατεύτηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Προφανώς ο επόμενος Αξιωματικός παρέδωσε το πόρισμα και διατάχθηκε προανάκριση η οποία από όσο γνωρίζουμε έχει τελειώσει και βρίσκεται στα χέρια του κ.Βαρβαρίκη Δικαστή της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Ρωτάμε λοιπόν τον Υπουργό των Στρατιωτικών καθηγητή κ.Βενιζέλο Ευάγγελο που βρίσκεται αυτή η υπόθεση;ποιοι εμπλέκονται στην όλη αυτή ιστορία της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος;

θα οδηγηθεί ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης η υπόθεση;

Τι συμβαίνει στο ΝΙΜΙΤΣ με τις προμήθειες των συμβατικών η εξωσυμβατικών υλικών;

Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε απαντήσεις
Αναρτήθηκε από aegaio.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη