7 Μαρ 2010

Λεφτά υπάρχουν αλλά με επιτόκια πιστωτικής κάρτας!

Άρθρο του Taxalia/c
Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης για την ορθοδοξία σήμερα κύριε Παπανδρέου.
Θα θέλαμε κάτι παραπάνω από… επαίνους για την χώρα μας, στη σημερινή συνάντηση με τον κύριο Σαρκοζί.

Η Κυριακή της…. «σταυροπροσκύνησης» σήμερα και για τον Ελληνα πρωθυπουργού όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Η σημερινή μέρα («σταυροπροσκύνησης») μας θυμίζει τα πάθη του Χριστού και μας παρηγορεί. Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν.
Δεν ζητάμε χρήματα, μόνο δανεικά. Ναι αλλά πόσα δανεικά;
Έπρεπε να βγούμε εδώ στο TaXalia να πούμε το νούμερο των δανείων που πρέπει να πάρουμε φέτος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουμε ογδόντα δις ευρώ!
Άρα κάποια στιγμή, όλα αυτά τα κατά τόπους «προσκυνήματα» πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν. Τι;
Μα είναι απλό. Στην πραγματικότητα θέλουμε να εκβιάσουμε (χωρίς εισαγωγικά), το τραπεζικό σύστημα να μας χορηγήσει τμήμα από τα 80 δις, με τρία συν κάτι της εκατό.
Πως θα επιτευχθεί αυτό; Πολύ απλά, με την χορήγηση ενός μικρού τμήματος –εκ των 80 δις- από την ΕΕ με το επιτόκιο αυτό. Τόσο απλά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πειστεί η διεθνής αγορά.
Άρα κε Παπανδρέου, αφήστε το δεν ζητήσαμε λεφτά από κανέναν. Αυτό ζητάμε. Ζητάμε τμήμα των 80 δις, από κάποιο κράτος ή οργανισμό, εντός της ζώνης του ευρώ με χαμηλό επιτόκιο. Στόχος αυτού του δανεισμού θα είναι να καταλάβουν οι διεθνείς δανειστές μας ότι βρίσκουμε (βρήκαμε δηλαδή) χρήματα με χαμηλό επιτόκιο, άρα θα πρέπει και αυτοί να μας δανείσουν επίσης με χαμηλό επιτόκιο.
Οπότε, παρακαλούμε σταματήστε να διατυμπανίζετε ότι δεν ζητάμε λεφτά από κανέναν. Ζητάμε. Ζητάμε τμήμα των 80 δις από την ΕΕ και τα υπόλλοιπα από εκεί που τα δανειζόμαστε συνήθως.
Αντί να πάρουμε δήλωση από την Μέρκελ ότι… «αν η Ελλάδα δεν βρει φτηνό χρήμα θα της το δώσουμε εμείς (οι Ευρωπάιοι)»… τι πήραμε;
Πήραμε απόφαση για την συγκρότηση μιας μικτής ελληνογερμανικής κυβερνητικής (;) Επιτροπής που θα προωθήσει τη συνεργασία των δύο χωρών στο πεδίο κυρίως της λεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης"!
(ΕΛΕΟΣ!)

Να σας το πω απλά, σε σας και στην Τίνα την πράσινη. Μονόπλευρη επένδυση στην… πράσινη ανάπτυξη σημαίνει Βατερλώ - ΝΕΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!
Την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέρνουν κυρίως τέσσερις τομείς. Ο τουρισμός, η κατασκευή, η … σχεδόν ανύπαρκτη (πάλι καλά που έμειναν και αυτοί δηλαδή) βιομηχανία μας και η ναυτιλία-εμπόριο-παροχή υπηρεσιών.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σήμερα που είναι και της «σταυροπροσκύνησης», ζητάμε ανοιχτά από την Ευρώπη και τον Σαρκοζί, τμήμα των 80 δις με χαμηλό επιτόκιο, κάνοντας και τον Σταυρό μας. Μόνο έτσι θα πεισθούν (αν πεισθούν!) οι κερδοσκόποι, ότι οι Έλληνες έχουν τον τρόπο τους να βρίσκουν χρήμα!
…Γιατί… λεφτά υπάρχουν…. αλλά με επιτόκια πιστωτικής κάρτας! Και όλοι φαντάζονται τι σημαίνει να δανειστείς μόνο φέτος 80 δις ευρώ με όρους πιστωτικής κάρτας!

Σας αφήνω τώρα, θα πάω να ανάψω ένα κεράκι, για ΟΛΟΥΣ μας!
TaXalia/c
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη