15 Μαρ 2010

Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Εξαιρετική ανάλυση και λύσεις από έναν κορυφαίο επιστήμονα, σημείο αναφοράς για την παγκόσμια οικονομική επιστήμη. Είναι τιμή μας και μόνο που την φιλοξενούμε αποκλειστικά.

Θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη βοήθεια και ανέξοδη για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τις πολυέξοδες εκθέσεις των ιδρυμάτων που μάλιστα κατηγορούνται ως “κερδοσκόποι”. Πως γίνεται τώρα να κατηγορείς κάποιους ως υπεύθυνους όλων των δεινών σου και από την άλλη να εξακολουθείς να τους χρυσοπληρώνεις για την “άποψη” τους, είναι άλλο θέμα.

Δυστυχώς η εφαρμογή του σχεδίου που ακολουθεί απαιτεί την άμεση λύτρωση του πολιτικού σκηνικού από “μάγους” τύπου Παπακωνσταντίνου, άρα δεν θα μπορούσαν ποτέ να την εφαρμόσουν. Γραμμένη με απλά λόγια, διατηρούμε την ορθογραφία του συγγραφέα.

Γράφει ο BondHolder

Περίληψη

Η οικονομική πολιτική που ακόλουθη η Κυβέρνηση και η Βρυξέλλες θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό θάνατο. Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει επιτυχία σε χώρες που έχουν υποδομές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μπορούν να αντέξουν αυτά τα shock treatment.

Στην Ελλάδα το κεφάλαιο επενδύθηκε στο τσιμέντο, σε ελβετικούς λογαριασμούς η σε εξαγορές ψήφων. Δεν υπάρχει η υποδομή σε επενδύσεις για να αντέξει η χώρα σε τέτοιους κραδασμούς. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική το συντομότερο. Ο γκρεμός είναι μπροστά μας.

Πίσω στη δραχμή ολοταχώς. Αλλιώς οι εργαζόμενοι που έχουν την λιγότερη ευθύνη θα πληρώσουν την αλητεία ΟΛΩΝ των πολιτικών που δεν φρόντισαν για αυτόν τον τόπο.

Ας πληρώσουν το κόστος οι κατέχοντες ελβετικούς λογαριασμούς.

Κύριο Άρθρο

Το άρθρο θα αναλύσει την θεωρία που βασίζετε η σημερινή πολιτική, θα ανάδειξη τις βασικές αιτίες γιατί η Ελλάδα δεν θα αντέξει σ’ αυτό το χτύπημα και θα προτείνει την λύση που είναι η μονή επιλογή.

Η θεωρία

Η αύξηση των κρατικών αποθεμάτων χρέους μιας χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ δίνεται από τον παρακάτω τύπο:

[Debt+Formula.png]

όπου D είναι το συνολικό ύψος του χρέους, Y είναι το ονομαστικό ΑΕΠ, PD είναι το πρωτογενές έλλειμμα, i είναι το μέσο (ονομαστικό) των τόκων που καταβάλλονται για το δημόσιο χρέος, y είναι το ονομαστικό ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ και SF είναι η προσαρμογή αποθεμάτων-ροών.

Λοιπόν, σε απλό απλά ελληνικά τα παραπάνω εξίσωση σημαίνει ότι οι αλλαγές στο πηλίκιο χρέους προς το ΑΕΠ εξαρτάται από το επίπεδο του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος (το πρωτογενές έλλειμμα, την οποία είναι τόσο πολύ την προσοχή εστιάζεται σήμερα στην ελληνική περίπτωση) και από τις αλλαγές στη σχέση μεταξύ της αξίας του χρέους και την αξία του ΑΕΠ.

Τελικά η σχέση στην παρένθεση (i-y)συχνά αναφέρεται ως η επίδραση «χιονοστιβάδας” στο χρέος – αποτέλεσμα της συσσώρευσης χρεών που προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου που καταβάλλεται για δημόσιο χρέος και το ονομαστικό ρυθμό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας ( i & y)

Έτσι, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις βασικέςς μεταβλητές

- το ποσοστό του αποπληθωρισμού / πληθωρισμού,

- ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ , και Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη