Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

21 Μαρ 2010

Ο «Καλλικράτης» επιμένει να νοικοκυρευτούμε…

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην υπό διαμόρφωση νέα διοικητική διαίρεση της χώρας με την εφαρμογή του σοφού αρχαίου Έλληνα Καλλικράτη, προτείνοντας προσωπικές απόψεις τόσο για το νομό όσο και για όλη την επικράτεια. Με αφορμή την..

πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των τριών Δήμων της πρώην επαρχίας Σελίνου του νομού Χανίων για να γίνει ένας ισχυρός Δήμος το Σέλινο, κατ’ ουσία αποδέχονται δική μας πρόταση, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση θα υπάρξουν ανυπέρβλητα εμπόδια με τον τοπικισμό για την έδρα. Γι’ αυτό, επαναλαμβάνουμε, η κυβέρνηση πρέπει να «ζυγίσει» καλά τα πράγματα πριν δημοσιοποιήσει οτιδήποτε. Στην προκειμένη τώρα περίπτωση με την Κάντανο ως μαρτυρική κωμόπολη της Ελλάδας, δύναται να οριστεί έδρα μικρού Δήμου ή Κοινότητας και να συμπεριληφθούν μαζί της τα βορειοανατολικά χωριά της επαρχίας, Φλώρια και Σπίνα. Ακόμα, να καθιερωθεί η Μάχη της Κρήτης να εορτάζεται μία ημέρα τον χρόνο, έχοντας επίκεντρο αυτή την κωμόπολη.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιβάλλεται στο ίδιο νομοσχέδιο να προβλέπονται οι έδρες των ισχυρών Δήμων να είναι πόλεις και κωμοπόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Η 14η Νοεμβρίου πλησιάζει, λίγοι μήνες απομείνανε και ο Καλλικράτης δεν πρέπει να… σκοντάψει!

Για περισσότερα:

http://www.yanniskakanos.gr/arthografia/128.htm
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη