11 Μαρ 2010

"Ελλειπή και άδικα τα ταμειακά μέτρα της Κυβέρνησης"

H ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Η συστηματική μελέτη των επιμέρους λεπτομερειών του τελευταίου πακέτου λιτότητας που ανακοινώθηκε στις 3 Μαρτίου οδηγεί σε μια σειρά συμπερασμάτων, δυστυχώς θλιβερών.
Η κυβέρνηση επιμένει σε καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα και φαίνεται να μην...

αντιλαμβάνεται τη σημασία της ανάγκης επανεκκίνησης της οικονομίας που θα βασίζεται σε ένα σωστά θεμελιωμένο & τεκμηριωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Περιορίζονται αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σύγχρονη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι αμοιβές περιορίζονται αδιακρίτως χωρίς να υπάρχει μια λογική εξομάλυνσης προς ένα ενιαίο μισθολόγιο.
Παραβλέπεται η άμεση δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού που θα επιτρέψει οικονομίες κλίμακας μέσω μετατάξεων, μετεκπαιδεύσεων, μεταθέσεων και αξιοποίησης εξειδικευμένων γνώσεων και δυνατοτήτων.
Δεν προχωράει η διάλυση χιλιάδων ανενεργών και παροπλισμένων δημόσιων οργανισμών και Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία επιβαρύνουν με εξωπραγματικά κόστη τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανθρώπινο δυναμικό το οποίο απασχολείται σε αυτούς θα μπορούσε να μεταταχθεί και να αξιοποιηθεί σε άλλες θέσεις.
Δέσμια συμφερόντων η κυβέρνηση βάζει μόνη της κατώτατο πλαφόν στην τιμή πώλησης φαρμάκων με δραστικές ουσίες όμοιες με το πρωτότυπο φάρμακο του οποίου η προστασία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έχει λήξει, πληρώνοντας ακριβότερα αυτά τα αντίγραφα και εμποδίζοντας την ανάπτυξη ανάλογων εταιρειών.
Πρέπει να μετρηθεί η αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν παρθεί και παίρνονται. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορείς να διοικήσεις κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις. Επιπλέον, τα αποτελέσματα των μετρήσεων πρέπει να γνωστοποιηθούν δημοσίως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το αίσθημα αδικίας κυριαρχεί. Κανείς από τους φέροντες την ευθύνη της σημερινής κατάστασης δεν ζητάει συγνώμη για την επαπειλούμενη χρεοκοπία και δεν εξηγεί κατηγορηματικά την αδυναμία διατήρησης της συνεχιζόμενης κατασπατάλησης πόρων. Αντ' αυτού με δεδομένη τη σημειούμενη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων σε συνδυασμό με την ανεπάρκειά τους, επιβαρύνουν καθημερινά τον Έλληνα πολίτη με πρόσθετα βάρη.
Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι μόνον ένα δυναμικό και στρατηγικά στοχευμένο σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των δομών μας και ιδιαίτερα εκείνων της Δημόσιας Διοίκησης.
ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η ομάδα Δικαιοσύνης του κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός ότι ο ελληνικός λαός καλείται να υποβληθεί σε δυσβάστακτες οικονομικές θυσίες για χρέη που ασφαλώς δεν δημιουργήθηκαν με δική του ευθύνη και, αφετέρου ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών θα είναι δίκαιες μόνο εάν λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα καταχρώμενοι της εμπιστοσύνης του λαού, ζητεί με βάση τις δυνατότητες που παρέχει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο:
1. Να δημοσιοποιηθούν αμέσως και μάλιστα στο διαδίκτυο, όπως προβλέπεται στην παρ.3 του άρθρου 3 του νόμου 3213\2003, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων όσοι, από το έτος 1990 και μετά, διατέλεσαν Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες , δήμαρχοι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, ή εντεταλμένοι σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές δημοσίων νομικών προσώπων, καθώς επίσης και όλων όσοι υπό την ιδιότητά τους ως πρόεδροι και μέλη επιτροπών εμπλέκονται σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου ή αναθέσεις δημοσίων έργων.
2. Να διασταυρωθούν αμέσως οι δηλώσεις των ανωτέρω προσώπων, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους, από τις αρμόδιες επιτροπές του νόμου 3213\2003 με την βοήθεια ορκωτών λογιστών και ,κυρίως, με την άμεση άρση οποιουδήποτε τραπεζικού, χρηματιστηριακού ή φορολογικού απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν δικαιολογείται η προέλευση κάθε περιουσιακού οφέλους, το οποίο αποκόμισαν κατά την περίοδο της άσκησης των καθηκόντων τους.
3. Σε όσες περιπτώσεις προκύψουν αδικαιολόγητα περιουσιακά οφέλη των ανωτέρω προσώπων, να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την επιστροφή στο δημόσιο των παρανόμως αποκτηθέντων χρηματικών ποσών και, εφόσον είναι δυνατό, να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.
Επιπλέον, καλεί την Βουλή των Ελλήνων να θεσπίσει νέο, ισχυρότερο νομικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν με αγανάκτηση και απόγνωση την επί πολλά έτη διασπάθιση του εθνικού πλούτου από εκείνους που εκλέγονται δήθεν για να τον προασπίσουν , απαιτούν σήμερα, υπό το βάρος των σκληρών οικονομικών μέτρων να τιμωρηθούν αμέσως οι καταχραστές του δημοσίου που έσπρωξαν ακόμη περισσότερο τη χώρα στην χρεοκοπία και να θεσπισθούν επιτέλους κανόνες διαφάνειας της δημόσιας ζωής.

Χρήστος Λυντέρης
Διδάκτωρ νομικής - Δικηγόρος
Συντονιστής ομάδας δικαιοσύνης
Ενισχύστε το μήνυμα μας, στέλνοντάς το στους φίλους σας !!!
www.dimokratikoi.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη