4 Μαρ 2010

Ανωνυμία στα blogs. Πάλι τα ίδια θα λέμε;


Άντε πάλι, να το πάρουμε από την αρχή, για κάποιους δημοσιογράφους, που δεν είναι μυημένοι στον αχανή χώρο του διαδικτύου:
1. Είναι απολύτως βλακώδες, το "να υπάρχει και κάποιος υπεύθυνος στα blogs". Τα blogs δεν έχουν φυσική έδρα και μπορεί να γράφονται από το ...υπερπέραν. Μπορεί να γράφονται από ένα ασύρματο κοινόχρηστο δίκτυο, να γράφονται από μια νησίδα πανεπιστημίου, να γράφονται από ένα ιντερνετ καφέ κ.λ.π. Μην το ξαναπούμε: ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ, Η ΜΠΟΥΡΔΑ "ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΑ BLOGS".
Αυτό το κείμενο που διαβάζεις τώρα δημοσιογράφε, πληκτρολογήθηκε πριν 10 λεπτά, εστάλη σε έναν server της Νέας Ζηλανδίας, από εκεί το πήρε συνεργάτης μας στην Αυστραλία, το έστειλε με e-mail, στο πανεπιστήμιο της Κορέας, κι από κει ο φίλος φοιτητής το ανέβασε εδώ που βλέπεις. Δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις;
2. Δεν είναι το πρόβλημα ότι τα blogs, "δεν έχουν υπέυθυνο". Το πρόβλημα είναι: κάποια blogs, κατά καιρούς χρησιμοποιούνται σε ενδοδημοσιογραφικούς πολέμους, αλλά και σε παρακρατικούς μηχανισμούς.
3. ο κ.Σφακιανάκης, στον οποίο αναφέρεσαι ξέρει πολύ καλά, όλους τους bloggers. Του είναι πολύ εύκολο να τους εντοπίσει, εφόσον αυτοί είναι κανονικοί, απλοί, bloggers, δεν παίρνουν δηλαδή όπως στο παραπάνω παράδειγμα "μέτρα ασφαλείας".
Τα blogs τα οποία υποννοείς, δεν είναι blogs. Είναι παραρτήματα εκδοτικών επιχειρήσεων, συγκεκριμένων εκδοτών, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν στον πόλεμο, εναντίον άλλων εκδοτών. Γράφονται μέσα σε γραφεία εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, διαθέτουν στρατιά τεχνικών και δημοσιογράφων και για αυτό είναι θρασείς.
4. Το κυριότερο: Ακόμη και αυτούς τους ξέρει ο Σφακιανάκης, όπως ξέρει κι εμάς αλλά:
το πρόβλημα του Σφακιανάκη δεν είναι ότι δεν μπορεί να τους εντοπίσει, αλλά ότι φοβάται το ξύλο που θα φάει από τα εκάστοτε αφεντικά τους, αν τους ενοχλήσει.
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΥΜΕ:
Η κοτσάνα "να μπεί υπεύθυνος στα blogs", το μόνο που θα κάνει είναι να αποθαρρύνει πολλούς αγνούς, μικρούς bloggers. Αυτοί που σε ενοχλούν θα μείνουν απείραχτοι και ισχυρότεροι.
Το κατάλαβες ή να επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες;
Αν πάλι καίγεσαι να μάθεις όλα τα μυστικά της blogoσφαιρας, στείλε μας ένα e-mail να στα πούμε όλα, με ονόματα και διευθύνσεις, μπας και καταλάβεις που έιναι το πρόβλημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη