28 Απρ 2010

Σκληρή διαπραγμάτευση για 13ο και 14ο μισθό.

Συμφωνία μεταξύ ηγεσίας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ΣΕΒ διαπιστώθηκε τόσο για την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση όσο και για τις αντιστάσεις που προβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα των ελεγκτών όσον αφορά τις περικοπές των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στη διοίκηση του ΣΕΒ τις βασικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με το ΣΕΒ να διαπιστώνει πως κινούνται στη σωστή βάση. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τόνισε πως έχουμε κατασπαταλήσει τις εισφορές και τις συντάξεις των επόμενων γενεών,  επεσήμανε όμως, πως για να διαπιστωθεί το μέγεθος και η αναγκαιότητα των αλλαγών, θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί η τελική μορφή τους σχεδίου νόμου. 

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, επίσημα, στο υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει αξιολογήσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, και σημείωσε πως στόχος του είναι να διασωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να είναι κοινωνικά δίκαιο... 

Όσον αφορά τις πιέσεις για περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι ζητήθηκε από την τρόικα η περικοπή, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται. Παράλληλα, δε, παραδέχθηκε πως υπάρχει διαπραγμάτευση και μάλιστα στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης και διάσωσης της χώρας. Για να καταλήξει πως: «Η πατρίδα πρέπει να διασωθεί. Στο υπουργείο Εργασίας είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν την αποστολή, θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε την πατρίδα μας σε αυτήν την κρίσιμη φάση. Περιθώρια για λιποταξίες και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν. Θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να σώσουμε την χώρα. Έχουμε συνείδηση στο υπουργείο Εργασίας. Μπορεί να κάνουμε λάθος, όμως έχουμε συνείδηση. Πρόκειται  για την τελευταία ευκαιρία που έχει η πατρίδα μας».

http://www.capital.gr/ News.asp?id=956311         
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη