14 Απρ 2010

Επισκόπηση τύπου Θεσσαλονίκης, 14-4-2010

Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΘΕΜΑΤΑ/ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ :

«Έχω κρυώσει με την Περιφέρεια». Ο Π. Ψωμιάδης κάνει τώρα δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητά του. «Με τέτοιο Καλλικράτη δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα...

είμαι υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε χθες τόσο με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, όσο και με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, στους οποίους εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο και αφορούν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας. (Αγγελιοφόρος)


«Κόντρα» δημάρχου – Τζάκρη για τα 100χρονα της πόλης. Υπό την προεδρία της υφυπουργού Εσωτερικών χθες η πρώτη σύσκεψη φορέων για το οργανωτικό πλαίσιο των εκδηλώσεων τις οποίες σκοπεύει να οργανώσει η Πολιτεία το 2012. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την ενόχληση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που έχει κινήσει από καιρό ανάλογες διακδικασίες. «Όταν γιορτάζουν οι πόλεις τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικοί άρχοντες και η τοπική κοινωνία». (Αγγελιοφόρος)


Ζητά εξηγήσεις για το ΔΝΤ. Στο Μαξίμου σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερωθεί για τη συμφωνία στήριξης. (Αγγελιοφόρος)


Παπανδρέου – Σαμαράς σήμερα στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο. (Αγγελιοφόρος)


«Όχι» σε πολιτική συμφωνία με Αράπογλου, λέει η παράταξη Μπουτάρη. (Αγγελιοφόρος)


Λίγα λόγια, πολλή δουλειά. Οι επιδόσεις των υπουργών θα αναρτώνται από αύριο στο διαδίκτυο! Νέες οδηγίες προς ναυτιλλομένους (υπουργούς) έδωσε και χθες ο Γ. Παπανδρέου. (Αγγελιοφόρος)


«Όχι, ευχαριστώ!». Αυτή ήταν η σαφής απάντηση που έδιναν χθες από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου («Το Βήμα») ότι είναι ανοιχτός σε κάθε μορφής συνεργασία με την Αριστερά. (Αγγελιοφόρος)

Μεγάλες αλλαγές σε σχολεία – πανεπιστήμια. 20 ανατροπές στην εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο – μαμούθ αντιμετωπίζει χρόνιες καθυστερήσεις και προβλήματα. Μεταξύ άλλων: Καταργείται η βάση του 10. Τέλος οι ωρομίσθιοι. Μεταθέσεις ή αποσπάσεις μόνο με αναπλήρωση. Νέος φορέας και για την πιστοποίηση των κολεγίων. Συγχωνεύονται ή καταργούνται πολλά εκκλησιαστικά σχολεία. Διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος αλλάζει. Στην εκπαίδευση μόνο με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης οι πτυχιούχοι. Ηλεκτρονικά ο προσδιορισμός των κενών στα σχολεία. Υποχρεωτικά 3 χρόνια στον τόπο του πρώτου διορισμού οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι δόκιμοι τα δύο πρώτα χρόνια. (Αγγελιοφόρος)


Άρχισε η μάχη για τις πρυτανικές εκλογές. Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι στο ΑΠΘ. Διεργασίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αύριο δίνει συν. Τύπου ο Γιάννης Μυλόπουλος, προχθές κατέθεσε επισήμως την υποψηφιότητά του ο Στέργιος Λογοθετίδης, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει υποψηφιότητα και ο Γιώργος Μαργαρίτης. Το ενδιαφέρον του για την πρυτανεία αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τις επόμενες μέρες και ο Σωκράτης Δεληβογιατζής. «Παρόντες» δηλώνουν οι Νίκος Μουσιόπουλος και Γιάννης Παπαδογιάννης. Στάση αναμονής τηρεί ο Ανδρέας Γιαννακουδάκης. Για το Μακεδονίας τα ονόματα που ακούγονται είναι του Γιάννη Χατζηδημητρίου, του Χάρρυ Παπαπανάγου και του Γιώργου Τσιότρα. (Αγγελιοφόρος)


Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. τοποθετείται ο Στέλιος Αγγελούδης, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο δ.σ. θα μετέχει επίσης ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης στενός συνεργάτης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. (Αγγελιοφόρος)


Ο ανδριάντας στο Υπουργικό. Και διαμάχη κυβέρνησης – δήμου για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Θεσσαλονίκης. Η αναπομπή της υπόθεσης ανέγερσης αγάλματος του Κ. Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους επιβεβαιώθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Ανυποχώρητος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. (Μακεδονία)


Σχεδόν περιζήτητος μεταξύ των γαλάζιων στελεχών είναι τελευταία ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Γιώργος Τσαμασλής, τον οποίο προτείνουν ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης…Πάντως ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως του Κυριάκου Λάζου, του Δημήτρη Κύρλα και του Σάκη Βενέτη. (Μακεδονία)



Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα εκδήλωση των τομέων οικονομίας και ανάπτυξης της Διοικούσας με ομιλητές τον Κωστή Χατζηδάκη και Θεόδωρο Καράογλου, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο. (Μακεδονία)


Οι φήμες θέλουν τον πολιτευτή Χρήστο Καζαντζίδη να διεκδικεί το νέο δήμο Σοχού. Στο παιχνίδι διεκδίκησης ακούγεται ότι θα μπει και η Μάγδα Καρακόλη, χωρίς να προσδιορίζεται ο δήμος στον οποίο θα θέσει υποψηφιότητα. (Μακεδονία)


Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ υπέβαλε για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Γάκης. (Μακεδονία)


Φλερτάρει με την οριστική κατάργηση του κυνηγιού η υπουργός Περιβάλλοντος. Επί ποδός οι κυνηγετικοί σύλλογοι όλης της χώρας. (Μακεδονία)


Επίσκεψη «καλής θέλησης» του Γκρούεφκσι στην Αθήνα. Στις 29 Απριλίου. Συνεχίζονται οι σκοπιανές προκλήσεις, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο της Ευρώπης. (Μακεδονία)


Πρυτανικές εκλογές. Τις επόμενες μέρες ανακοινώνει στο σχήμα για τις πρυτανικές εκλογές του Μαίου ο Νίκος Καλογήρου. Στην τελική φάση να ολοκληρώσει το σχήμα του και να το ανακοινώσει ο Αν Φιλιππίδης. Υποψήφιος και ο Σωκράτης Δεληβογιατζής. (Μακεδονία)


Εσωκομματικά αγκάθια για τη ΝΔ. Πρόταση Καρατζαφέρη για συνεργασία και άνοιγμα στη Ντόρα. Κατά πολλούς σχετικό συμβολισμό έχει η σημερινή του συνάντηση με τον Μιλτιάδη Έβερτ. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρηγίλλης, η οποία με δήλωση του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου έκλεισε το θέμα χαρακτηρίζοντας τέτοιες προτάσεις και συζητήσεις «δίχως νόημα». (Μακεδονία)


Με την εσωκομματική ένταση στα ύψη και τελευταίο αντικείμενο διένεξης το πόσες κάλπες θα στηθούν αλλά και το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, πέφτει η αυλαία της μακράς προεκλογικής περιόδου στην ΟΝΝΕΔ. Εκδήλωση του υποψήφιου Κώστα Χατζή πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλά σήμερα στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής. (Μακεδονία)


Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλά στη «Μ». «Η ΝΔ πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων». (Μακεδονία)


Αρχές Μαίου το σχέδιο νόμου για ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών στις Τράπεζες. (Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης)


Μεγαλοαγρότες με ταυτότητα φτιάχνει η κυβέρνηση. Εξαφανίζει τους μικρούς αγρότες και ψαράδες. Δημιουργείται μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. (Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη