13 Απρ 2010

Οριστική λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών

Οριστικά αίσιο τέλος έλαβε το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών για το νομό Θεσσαλονίκης με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επανεξέτασε και συνεκτίμησε τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, τα οποία αποδεικνύουν ότι είναι απαραίτητα όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν στην πρόταση σύμβασης, διότι αυτό εξυπηρετεί τους...

μαθητές απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης, το κόστος της μεταφοράς τους κρίθηκε ότι μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση. «Όλες μας οι ενέργειες μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των μαθητών και των γονέων. Όπως μέχρι σήμερα με ευθύνη μας μεταφέραμε όλους τους μαθητές με δημόσια μέσα μεταφοράς που εγγυώνται την ασφάλεια και την ακρίβεια του μεταφορικού έργου, χωρίς ποτέ να έχουμε κανένα πρόβλημα, έτσι θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης.

«Οι ενέργειες για τη νέα σύμβας, που η προκήρυξή της δημοσιοποιήθηκε για τη σχολική περίοδο 2010-2011, κινείται ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συγχωνεύοντας δρομολόγια για να περιορίσουμε τη δαπάνη, χωρίς όμως να μειώσουμε την εξυπηρέτηση» δήλωσε ο συντονιστής του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλής. Στην εξέλιξη του διαγωνισμού θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των λεωφορειούχων. «Η δημοκρατική αυτή διαδικασία θα απαλείψει την οποιαδήποτε παρενέργεια δημιουργήθηκε στο προηγούμενο σχολικό έτος» συμπλήρωσε ο κ. Τσαμασλής. (φωτο)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη