25 Απρ 2010

Μπράβο στους Αρμένιους. Εμείς γιατί είμαστε τόσο άχρηστοι;

Κυριακή πρωί παρακολουθώ τις επικεφαλίδες του CNN στην Αμερική. Όλη η χώρα ενημερώνεται για την επαίτειο της σφαγής 1.5 εκατ. Αρμενίων από την Οθωμανούς Τουρκους στις αρχές του αιώνα, την οποία το Κονγκρέσο την αναγνώρισε χάρη στο πανίσχυρο Αρμένικο λόμπυ, απλά κολλάνε ακόμα στον ορισμό της γενοκτονίας.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα βγάζει λόγο σήμερα και αποκαλει τη σφαγή ως ...
μια από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις του αιώνα μας παραλληρίζοντάς την με το ολοκαύτωμα.
Το μυαλό μου ταξιδεύει...ταξιδεύει στους αδερφούς Αρμένηδες, μια χούφτα ενωμένους ανθρώπους, που με την εντιμότητά τους και την σοβαρή επιμονή τους έφεραν τον πλανητάρχη αντιμέτωπο με την μεγάλη Τουρκία να απειλεί με διπλωματικές κυρώσεις (...κατουρήθηκε επάνω του ο Ομπάμα βέβαια).
Το μυαλό μου ταξιδεύει ξανά....σε μας, στην σπαρασσόμενη πατρίδα μας που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μια ταξιδιωτική βίζα με τον Πλανητάρχη εδώ και δεκαετίες... το μυαλό μου ταξιδεύει στην αγωνίστρια Νίνα Γκατζούλη να επιπλήτεται δημοσίως από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ως "αχάριστη" γιατί δεν δέχεται το Βόρεια Μακεδονία ώς σοβαρή λύση του προβλήματος.

Τι γεωπολιτικά συμφέροντα μπορεί να έχει η μικρή Αρμενία που γίνεται πρωτοσέλιδο στο CNN, σε ποιές θεωρίες συνωμοσίας να καταφύγω για να παρηγορηθώ ? Ποιός να μου φταίει πάλι γαμώτο ?

Τασος, (αναγνωστης)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη