28 Απρ 2010

Σε Δήμο Βεργίνας μετονομάζεται η Βέροια! Έκπληξη!!!

Δημιουργείται ενιαίος δήμος Ανθεμίων – Ειρηνούπολης
«Αδύναμος κρίκος» η Νάουσα - 2ος Δήμος στο νομό η Αλεξάνδρεια
Ραγδαίες οι εξελίξεις και στην Ημαθία μετά την παρουσίαση του χωροταξικού σχεδίου «Καλλικράτης» από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό εσωτερικών....
Γιάννη Ραγκούση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιάννης Ραγκούσης, δημιουργούνται τέσσερις δήμοι και όχι τρείς, όπως προέβλεπε στη μελέτη του το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Βόμβα μεγατόνων» είναι η δημιουργία ενός μεγάλου ενιαίου δήμου, στον οποίο βρίσκεται και ο υπάρχων δήμος Βέροιας με την ονομασία «Δήμος Βεργίνας»! Επίσης και ο δήμος Δοβρά τελικά ενώνεται στον διευρυμένο δήμο Βεργίνας ο οποίος θα περιέχει επίσης τον υπάρχοντα δήμο Βεργίνας, καθώς και τους δήμους Αποστόλου Παύλου και Μακεδονίδος.

Μεγάλη έκπληξη όμως αποτελεί και η δημιουργία ενιαίου δήμου Ανθεμίων – Ειρηνούπολης. Μια εξέλιξη η οποία μάλλον ξάφνιασε, αν και υπήρχαν αποφάσεις των δυο δημοτικών συμβουλίων και τα δυο δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχει πιθανότητα ο νέος δήμος να ονομάζεται «Μίεζα». Αυτή η εξέλιξη, ουσιαστικά κάνει το δήμο Νάουσας τον πιο «αδύναμο κρίκο», αφου θα είναι τρίτος δήμος στην Ημαθία, όσον αφορά την αναλογία κατοίκων και «απομονώνεται» από τον κάμπο. Όσον αφορά το δήμο Αντιγονιδών, αυτός ενσωματώνεται στο διευρυμένο δήμο Αλεξάνδρειας ο οποίος συμπεριλαμβάνει κα τους δήμους Πλατέος και Μελίκης.
Σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. Βέροιας
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, μόλις έμαθε τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις. «Τι να σας πω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συγκαλέσουμε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και των βουλευτών. Η Βέροια είναι μια πόλη με ονομασία 4.000 ετών. Η Βεργίνα είναι μια νέα ονομασία ως πόλη του ενός αιώνα. Δεν μιλάμε για την ονομασία «Αιγές». Σίγουρα θα αντιδράσουμε δυναμικά, πρωτίστως με την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου».

«Μας απομονώνουν»
Επικοινωνήσαμε και με το δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό, ο οποίος είχε ήδη μεταβεί στην Αθήνα, καθώς οι πληροφορίες για 4 δήμους υπήρχαν από το πρωί της Τετάρτης. Μας είπε ότι ο δήμος Νάουσας και ο ίδιος προσωπικά θα αντιδράσει έντονα, ενώ ήδη μίλησε τόσο με τον κ. Ραγκούση, τον κ. Τόλιο και την κ. Τζάκρη. «Δεν είναι δυνατόν να απομονώνουν την ήδη δοκιμαζόμενη Νάουσα με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να μας πούνε τι άλλαξε την τελευταία στιγμή από την πρόταση του ΙΤΑ που μιλούσε ξεκάθαρα για 3 δήμους. Παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια, ενώ μεγάλη ευθύνη έχουν και οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές εκτός του Άγγελου Τόλκα που ήταν ξεκάθαρος. Θα συγκαλέσω άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το Σαββατοκύριακο. Περιμένω τι θα μας πούνε οι βουλευτές. Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω ακόμη και τα κλειδιά του δημαρχείου», μας είπε ο δήμαρχος, συναισθηματικά φορτισμένος.

Αναλυτικά οι δήμοι που δημιουργούνται:

1. «Βεργίνας»
Βέροια 47,677 κατ.
Αποστόλου Παύλου 8,549 κατ.
Δοβρά 4,983 κατ.
Βεργίνας 2,342 κατ.
Μακεδονίδος 1,979 κατ.
Άθροισμα 65,530 κατ.
2. «Δήμος Νάουσας»
Νάουσα 22,274 κατ.
Άθροισμα 22,274 κατ.
3. «Δήμος Ανθεμίων – Ειρηνούπολης»
Ανθέμια 7,945 κατ.
Ειρηνούπολη 3,945 κατ.
Άθροισμα 11,890 κατ.
4. «Δήμος Αλεξάνδρειας»
Αλεξάνδρεια 19,924 κατ.
Πλατέος 10,504 κατ.
Μελίκης 7,208 κατ.
Αντιγονιδών 5,241 κατ.
Άθροισμα 42,777
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη