27 Απρ 2010

Μ.Γεράνης: "Θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε κεραίες στο Χορτιάτη"

Το «ξήλωμα» των πρώτων κεραιών, στο «Πάρκο κεραιών» του Χορτιάτη, είναι πλέον πραγματικότητα. (όπως γράψαμε το πρωί σε ζωντανή σύνδεση, όχι χωρίς αντιρρήσεις).
Η «δικαίωση» ενός πολύχρονου αγώνα, παίρνει από σήμερα «σάρκα και οστά». Το πρωί, άρχισαν να «κατεβαίνουν» οι «πρώτες» παράνομες κεραίες -που σε συνολικό αριθμό ξεπερνούν τις 110- από τις εγκαταστάσεις των...

τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στην κορυφή του όρους Χορτιάτη, που στην πλειοψηφία τους είναι αυθαίρετα δομημένες και με πρόχειρες εγκαταστάσεις. Άρχισε το «τέλος» της εν κρυπτώ δρομολόγησης που αφορά στη χωροθέτηση όλων των κεραιών των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στο Χορτιάτη, από τα εκάστοτε Υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο δύσκολος αγώνας του Δημάρχου Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, είχε «συνοδοιπόρους» τους Δήμους Πανοράματος, Πυλαίας, Θέρμης και Πεύκων καθώς και την αμέριστη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής.

Από το 2002 και επί οκτώ χρόνια ο αγώνας του δημάρχου Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, με παρεμβάσεις και επιστολές προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ήταν «συνεχής», «αδιάλειπτος» και αδιάκοπος. Με αποκλειστικό στόχο, την οριστική επίλυση του προβλήματος, η δημοτική αρχή, «υπενθύμιζε» με δυναμικές παρεμβάσεις, πως πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και το «Πάρκο Κεραιών» ν’ απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο δήμαρχος, κ. Γεράνης, γνωρίζοντας πολύ καλά την ανάγκη οριστικής επίλυσης της υπάρχουσας κατάστασης, δεν «δίστασε» να έρθει αντιμέτωπος με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Ταυτόχρονα όμως κινήθηκε δικαστικά και επιτέλους βγήκαν οι αποφάσεις για την κατεδάφιση των πρώτων παράνομων κεραιών.

Το Δασαρχείο μη δυνάμενο ν’ ανταποκριθεί από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού, απευθύνθηκε στο Δήμο Χορτιάτη, ο οποίος εκτελώντας την απόφαση κατεδάφισης του Δασαρχείου, προχώρησε σήμερα, με τις πρώτες κριθείσες «ως παράνομες» κεραίες που στερούνται άδεια εγκατάστασης.

«Στο αποκαλούμενο «πάρκο κεραιών» εντοπίζεται εδώ και 20 χρόνια ένα όργιο παρανομιών. Από σήμερα, αλλάζει σταδιακά η εικόνα, από τις δεκάδες αυθαίρετες κατασκευές, τους παράνομους πομπούς και κεραίες, τις καταπατημένες είτε δημόσιες είτε δασικές εκτάσεις και τους σταθμούς που εκπέμπουν σε υπερπολλαπλάσια από την προσωρινή άδεια, ισχύ. Με πρωταρχικό γνώμονα, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Χορτιάτη και της ευρύτερης περιοχής, η Δημοτική Αρχή, αποφασιστικά βάζει «τελεία» στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του πάρκου κεραιών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ασφάλεια των πτήσεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία», τον ορατό κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσος και, στην κατάλυση κάθε έννοια νομιμότητας.

Ο κ. Γεράνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Τη σημερινή ημέρα θα τη χαρακτήριζα «ως ιστορική». Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να βλέπουμε σήμερα, έναν αγώνα τόσων ετών να δικαιώνεται. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Σήμερα, ξεκίνησε η υλοποίηση, μιας ακόμα υπέρβασης. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα, κάνουμε καθημερινά τη ζωή των συμπολιτών μας, καλύτερη. Το όραμά μας, για τους δημότες και το Δήμο μας, είναι η ποιότητα της διαβίωσής τους.

Έχουμε υποχρέωση να παρέχουμε σε όλους, συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε υποχρέωση αυτόν τον πανέμορφο τόπο, να το προστατεύσουμε και να το περιφρουρήσουμε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη