24 Απρ 2010

Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Η διαμάχη μεταξύ της δημοτικής αρχής και μέρους της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 22 Απριλίου, για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή (!), έγινε αιτία να περάσει σε δεύτερη μοίρα μια άλλη διαμάχη, που είχε μάλιστα...
σαφές πολιτικό στίγμα και κατά την οποία ακούστηκαν βαριές κουβέντες.

Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου του ΛΑΟΣ, Γιάννη Κουριαννίδη, που αναφέρθηκε στα επεισόδια που προκάλεσαν αντιεξουσιαστές κατά την πορεία των απεργών που πέρασε μπροστά από το Δημαρχείο. Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Σωτ. Καπετανόπουλος είχε καταδικάσει την έκρηξη καπνογόνου στην είσοδο του Δημαρχείου που προκάλεσε λιποθυμίες και δυσφορία.
Ο κ. Κουριαννίδης απέδωσε το γεγονός σε προφανές λάθος και ατυχή χειρισμό κάποιου αστυνομικού, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους, πριν καταδικάσουμε ένα λάθος, να σταθούμε στη σκοπιμότητα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πριν την έκρηξη του καπνογόνου είχαν πραγματοποιηθεί σπασίματα βιτρινών, μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων μπροστά στο Δημαρχείο και απειλήθηκε σύρραξη και κατάληψη του Δημαρχείου. Αντί λοιπόν να καταδικάζουμε πρακτικές της ΕΛΑΣ, καλό θα ήταν να καταδικάσουμε αυτούς που ανέχονται να γίνονται ουρά τους στις πορείες αυτά τα περιθωριακά στοιχεία, που μάλιστα τους παρέχουν και πολιτική κάλυψη. «Είστε ηθικοί αυτουργοί, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κουριαννίδης και ανέφερε ως παράδειγμα το άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δημοσθένη Παπαδάτου, κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκεμβρίου 2008, όταν δήλωνε ότι για τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «είναι απαραίτητα κάποια ποσά βίας»!


«Η ηθική αυτουργία μάλιστα», συνέχισε ο κ. Κουριαννίδης, «έχει να κάνει και με κάποιους που διοργανώνουν συγκεντρώσεις των 10-12 ατόμων, χωρίς καμία κοινωνική απήχηση και αντιστοίχιση, κατά της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα τα επανειλημμένα σπασίματα της Αγιορείτικης Εστίας και τις βεβηλώσεις παρεκκλησίων, όπως του Αγ. Αθανασίου».
Όλα αυτά «έβγαλαν από τα ρούχα του» τον δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, που θεώρησε ότι τον αφορούν και ζήτησε θιγμένος το λόγο, τον οποίο πήρε τελικά χωρίς να του δοθεί, λέγοντας ότι στοχοποιείται από τον κ. Κουριαννίδη, όπως έχει γίνει και σε διάφορα ακροδεξιά blogs. Χάνοντας μάλιστα την ψυχραιμία του, παρότρυνε τον κ. Κουριαννίδη να πάει να παρουσιάσει κανένα βιβλίο του Πλεύρη και να αφήσει την ενασχόληση με τα κοινά!
Για την ταμπακιέρα, όμως, ουδέν!


Επί τη ευκαιρία, αξίζει να μνημονεύσουμε τη στάση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, συνδικαλίστριας και υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» (23/4/2010, σελ. 3), διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αστυνομικούς επειδή έκαναν το «λάθος» να είναι πολύ κοντά στην ουρά της πορείας του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα πίσω από τα εξτρεμιστικά περιθωριακά στοιχεία, των οποίων οι προθέσεις ήταν από την αρχή εμφανείς, κρατώντας μάλιστα και ένα πανώ για την απελευθέρωση κάποιου Μ. Ζέρβα (προφανώς είχε. άμεση σχέση με τα αιτήματα των απεργών!). Στις διαμαρτυρίες της Χαραλαμπίδου, οι αστυνομικοί απάντησαν: «Μα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα». «Εσείς θα δημιουργήσετε προβλήματα. Η πορεία είναι ειρηνική και δεν χρειάζεται να είστε τόσο κοντά, να φύγετε πιο πίσω», παρατήρησε η Χαραλαμπίδου. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», συνέχισε ο αστυνομικός. «Σιγά μην κρατήσετε και το πανώ για τον Ζέρβα», ήταν η απάντηση της συνδικαλίστριας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά, όταν τα ΜΑΤ απομακρύνθηκαν, είδαμε το τί συνέβη. Δυστυχώς είδαμε στη συνέχεια και την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την αποφυγή καταδίκης των επεισοδίων. Κι όλα αυτά, από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα!...
Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη