9 Απρ 2010

Άφαντος ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ούτε και χθες εμφανίστηκε ο 17χρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και βασικός μάρτυρας στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008, προκαλώντας ένταση στο δικαστήριο. Ο πρόεδρος της έδρας διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του. Ο Αλέξης Κούγιας εξερράγη με την επιστολή του 17χρονου, στην οποία...

εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθε στο δικαστήριο και ζήτησε την ποινική δίωξη του μάρτυρα και των γονέων του.

Στις 05.45 το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του 17χρονου, στο Ψυχικό, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στην Αμφισσα, αλλά δεν τον βρήκαν εκεί. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το δικαστήριο εκτός της διαταγής για βίαιη προσαγωγή του, να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια που ζητούσε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διερευνήσει εάν συντρέχουν λόγοι για την ποινική δίωξη του νεαρού μάρτυρα για το αδίκημα της απείθειας, αλλά και των γονέων του για το αδίκημα της πλημμελούς άσκησης επιμέλειας.

Νέο ξέσπασμα του Αλέξη Κούγια προκάλεσε και η επιστολή που έστειλε ο 17χρονος σε ηλεκτρονικό πόρταλ στην οποία αναφερόταν στους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθε άλλη μία φορά στο δικαστήριο για να καταθέσει. Οπως εξηγεί σε αυτή ο νεαρός μάρτυρας, θεωρεί πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του. Εξάλλου, όπως αναφέρει, δεν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης. Επιπλέον, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Κούγια «μυθομανή καραγκιοζάκο» και «γελοιότητες» τα όσα ανέφερε χθες περί συμμετοχής του σε ακροαριστερή οργάνωση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την προστασία τόσο του ίδιου όσο και των παιδιών του, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Από σήμερα αποτελώ στόχο επικίνδυνων αντιεξουσιαστών».

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας κατέθεσε ακόμη ο αρχιφύλακας Θωμάς Χριστοδούλου, ο οποίος υποστήριξε ότι εκείνος δεν θα γύριζε πίσω στο σημείο όπου είχαν δεχτεί επίθεση οι δύο ειδικοί φρουροί, αλλά θα ζητούσε κάλυψη από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά.

Λίγο αργότερα την αντίδραση της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Κούγια, ο οποίος αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των μαρτύρων ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρώ και αποχώρησε ήρεμα από το σημείο.

Εντονη, τέλος, ήταν και η αντίδραση των γονέων του 17χρονου φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν «απαράδεκτες, συκοφαντικές και δηλητηριώδεις» τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έκαναν λόγο για εμπάθεια του Αλέξη Κούγια «απέναντι σε ένα παιδί που υπήρξε το παραλίγο δεύτερο θύμα της υπόθεσης αυτής».

Πηγή: ΕΣΠΡΕΣΣΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη