29 Απρ 2010

Γράμμα μιας μάνας. Για σας κ.Πάγκαλε

Αξιότιμε κ.Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,

Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση με τις επιστολές που έχω στείλει έως σήμερα και εύχομαι ότι έχω περάσει και ότι περνώ να μη βρεθεί ποτέ κανείς/καμία στη δική μου θέση.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που θα διαθέσετε και θα ...
ενημερωθείτε για το θέμα μου / αίτημά μου. Σας παρακαλώ πολύ για τη δική σας στήριξη και τη μεσολάβησή σας προς τον κ. Αργύριο Ζαφειρόπουλο Πρόεδρο Ε.Τ.Α.Α. καθώς και στον κ. Γιάννη Γαμβρίλη - Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ ή και τη μεσολάβησή σας στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Λοβέρδο.

Ονομάζομαι Δέσποινα Θεοδώρου – Παπαμιχαήλ, είμαι 47 ετών, χήρα του Ευστρατίου Παπαμιχαήλ, θανόντος στις 28-12-2006 από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο σύζυγός μου ήταν μόνιμος υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ από το 1981, στο Υποκατάστημα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Είχε καταθέσει δύο φορές τα χαρτιά του για σύνταξη στο ΤΣΜΕΔΕ ΑΘΗΝΩΝ. Στο υπ’ αριθ. 27134/ 03-05-2004 ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ αναφέρεται ότι ο ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ήτο αδύνατο να εργαστεί.

Στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 368/30 Οκτωβρίου 2006 με την υπ’ αριθμ. 19η/12-10-2006 απόφαση του Δ.Σ. – συνεδρίαση 5354/05-10-2006 διαπιστώθηκε η απόλυση του μονίμου υπαλλήλου του ΤΣΜΕΔΕ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ [συζύγου μου], λόγω αναπηρίας άνω 67%.- (πλήρης φάκελος και όχι μόνο, πρέπει να υπάρχει στο αρχείο του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ ΑΘΗΝΩΝ).-

Στις 18-06-2002 γεννήθηκε ο μοναχογιός μας, Μάριος-Ραφαήλ, ο οποίος γεννήθηκε με πολύπλοκη και σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια. Υποβλήθηκε σε σοβαρότατη χειρουργική επέμβαση στις Η.Π.Α. στο New Jersey στο Deborah Heart and Lung Hospital με κάλυψη όλων των εξόδων μέσω, προγράμματος AHEPANS. Το κόστος ανήρχετο στα εβδομήντα εκατομμύρια δραχμές. Παρακολουθείται συνέχεια από γιατρούς στην Ελλάδα, αλλά κατά διαστήματα μεταβαίνουμε για επανέλεγχο - εξετάσεις στο Νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε. Το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 80% Α.Μ.Ε.Α.

Εργαζόμουν από το 1984 ως γραμματεύς. Από τις 13-11-2003 έως και τις 31/01/2010 παρείχα τις υπηρεσίες μου αποκλειστικά και μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ Υποκατάστημα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με εργοδότη τον ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ (ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ουδέποτε έλαβα το μειωμένο ωράριο μητρότητας, διότι υπήρχε ο φόβος απόλυσής μου. Με ομόφωνες αποφάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ απεφάνθησαν, ότι όπως και προηγουμένως άλλοι συνάδελφοι ελάμβαναν τις άδειες, έτσι και εγώ εδικαιούμην να λαμβάνω τις άδειές μου. Ακόμη και σήμερα έχω να λαμβάνω άδειες προηγούμενων ετών.

Στις σχετικές εκδοθείσες βεβαιώσεις τόσο από τον τύποις εργοδότη μου ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ όσο και από το Yποκατάστημα ΤΣΜΕΔΕ/ETAA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, βεβαιώνεται ότι απασχολούμην πλήρως και αποκλειστικώς στο Yποκατάστημα ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επίσης, υπάρχουν σχετικές βεβαιώσεις του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ και του Υποκαταστήματος ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καθώς και τις σχετικές βεβαιώσεις - έγγραφα με αρ. πρωτ. 1184/22-01-2010 και 1185/22-01-2010.-

Είχα στείλει δύο επιστολές προς τον αείμνηστο Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Κουμπλή στις 11/11/2004 και 28-02-2005, ζητώντας τη μονιμοποίησή μου, ενώ για την τρίτη επιστολή μου ζήτησα και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου, και δέχτηκα λεκτική επίθεση ανάρμοστη.

Μετά δε τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου μου, στις 17-01-2007 έγραψα επιστολή προς το ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ, με παρότρυνση των ιδίων, που την παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Τζήκας, ως Μέλος του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ - εκπρόσωπος της Εποπτεύουσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στη συνέχεια της προαναφερθείσας επιστολής μου, ο ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ απέστειλε την υπ’ αριθμ. 73/23-01-2007 επιστολή του προς το ΤΣΜΕΔΕ ΑΘΗΝΩΝ, την οποία είχε παραλάβει ο προηγούμενος Πρόεδρος κύριος Στ. Διαμαντίδης.

Την ύπαρξη της ανωτέρω επιστολής υπ’ αριθμ. 73/23-01-2007 του ΣΠΕΔΕΘ&ΚΜ αγνοούσα έως τον Φεβρουάριο 2010, οπότε και πληροφορήθηκα την ύπαρξή της.

Ήλπιζα να μην απολέσω την εργασία μου. Στη σημερινή κρίση έχω πρόβλημα επιβίωσης. Είχα πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης. Ουδέποτε απασχολήθηκα σε δεύτερη εργασία (όπως πωλήσεις υπηρεσιών / εμπορευμάτων, δακτυλογραφήσεις / ιδιαίτερα ξένης γλώσσας) και πίστευα ότι προστατευόμουν εφόσον έχω τέκνο με αναπηρία άνω του 67% Α.Μ.Ε.Α.-

Στις 26-01-2009 υπέβαλα εκ νέου αίτηση για μονιμοποίηση προς την κυρία Ασημίνα Μαρκοδήμου, την οποία κοινοποίησα στον εκπρόσωπο Εργαζομένων ΕΤΑΑ και στον Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων ΕΤΑΑ.

Το αίτημά μου για μόνιμη απασχόληση στο ΤΣΜΕΔΕ, ήταν και είναι καθόλα ΝΟΜΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Στις 31-01-2010 ο ΣΠΕΔΕΘ&ΚΜ κατήγγειλε την σύμβαση εργασίας μου, αορίστου χρόνου εργασίας μου (συνημμένα υπάρχει επιστολή) με το υπ’ αριθ. 1326/22-12-2009 έγγραφο.

Έτσι σήμερα, είμαι απολυμένη, χήρα, μητέρα ενός ανηλίκου άρρενος τέκνου γεννηθέντος το 2002, με μόνιμα σοβαρά καρδιακά προβλήματα και ποσοστό αναπηρίας 80%, διαμένω με τους δύο υπερήλικες με καρδιακά προβλήματα γονείς μου (βηματοδότη, ο πατέρας μου 93 ετών και πρόβλημα κολπικής μαρμαρυγής η μητέρα μου 87, η οποία πάσχει από άνοια) και των οποίων επίσης έχω την καθημερινή φροντίδα, ως μοναχοπαίδι.

Σας ευχαριστώ ακόμη μία φορά για το χρόνο που διαθέτετε, και συνημμένα επίσης ακολουθούν μέρος από σχετικές επιστολές που έχω στείλει, ενώ Μηχανικοί Εργολήπτες, Μηχανικοί από Υπηρεσίες, μαζεύουν υπογραφές.

Με τιμή,
Δέσποινα Θεοδώρου Χήρα Παπαμιχαήλ
Μητέρα ενός ανήλικου άρρενος 80% Α.Μ.Ε.Α.
...
μέχρι και group στο facebook έκανε η γυναίκα ! Αλλά, είμαι βέβαιος, ότι από Δευτέρα το θέμα θα αναλάβει ο φίλος Γιώργος Αυτιάς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη