29 Απρ 2010

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ...ΕΛΙΑΜΕΠ


Κατά τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο (1937-1939) στην πολιορκία της Μαδρίτης, εκτός από τις τέσσερις φάλαγγες του στρατού που έκαναν την επίθεση κατά της πόλης που βρίσκονταν υπο τον έλεγχο των Κομμουνιστών, υπήρχε και εντός αυτής σημαντική μερίδα πληθυσμού υπέρ των πολιορκητών η οποία και υπέσκαπτε τη θέση των υπερασπιστών της.
Αυτή ήταν η λεγόμενη Πέμπτη Φάλαγγα του εθνικού στρατού.
Όταν λοιπόν έρχεται η υποτιθέμενη....'σοβαρή' εφημερίδα της κεντροδεξιάς η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, να δημοσιεύει κάθε εβδομάδα...

άρθρα της «ακαδημαϊκή παρέας» του ΕΛΙΑΜΕΠ (Τσούκαλης, Βερέμης, Γρηγοριάδης, Ντόκος, Κουλουμπής, Παπαχελάς κλπ) η οποία γνωστή παρεούλα, προσπαθεί εδώ και χρόνια να πείσει τον Ελληνικό λαό να πάψει να εχει αντιστάσεις στον νεοοθωμανικό επεκτατισμό της Τουρκίας και να ...σκύβει περισσότερο, ε τότε ΝΑΙ: ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ. Έχει μετατραπεί σε όργανο του Γιώργου Παπανδρέου και σε χειροκροτητή της ανεύθυνης και επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης.
Το πιο εμετικό όμως απο όλα τα τελευταία άρθα, ήταν αυτό του κυρίου Κουλουμπή, ο οποίος προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πείσει, πως δεν πρέπει να καταρρίψουμε κανένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος όταν έρχεται με τσαμπουκά και κόβει βόλτες πάνω απο την Ακρόπολη!
'Για να μη γίνει πόλεμος!'....Ακούστε επιχείρημα!
Διαβάζοντας τέτοιες απόψεις, καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε ο Βίσμαρκ όταν έλεγε:
"zwei Profesoren Vaterland verloren"
Καλή η θεωρία κύριε καθηγητά, αλλά στο χωριό μου λένε:
"με πορδές δεν βάφονται αυγα"....

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη