Από τη στιγμή που μεγάλο τμήμα της κυβερνητικής εξουσίας παραδόθηκε στο ΔΝΤ, η υπάρχουσα κυβέρνηση στερείται της εμπιστοσύνης του λαού και το Σύνταγμα έχει εκ των πραγμάτων καταργηθεί.
Από τη στιγμή που θα απολυθούν από το Δημόσιο μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, το... Σύνταγμα θα έχει καταργηθεί.
Από τη στιγμή που θα καταργηθούν οι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το Σύνταγμα θα έχει στην ουσία καταργηθεί.
Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ λαμβάνουν από μόνοι τους την πρωτοβουλία και ζητούν να δουν τους αρχηγούς των κομμάτων, κάτι που ούτε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το τολμάει, το Σύνταγμα έχει στην ουσία καταργηθεί.
Όταν η ίδια η κυβέρνηση επαναφέρει τον ΛΑΦΚΑ, που έχει κηρυχθεί από τα δικαστήρια αντισυνταγματικός, στην ουσία καταργεί η ίδια το Σύνταγμα.
Επομένως, δεν είναι λογικό και νομικά ορθό να καταργείται de facto, ένα μέρος μόνο ενός Συντάγματος και να πιστεύουμε ότι μπορεί να ισχύσει και να είναι σεβαστό από τους πολίτες το υπόλοιπο.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση κινδυνεύει να απολέσει de facto όλη τη νομιμοποίησή της.
Πέρα από αυτό όμως ενδέχεται να πάμε σε κοινωνική εξέγερση, οπότε το Σύνταγμα θα έχει εκ των πραγμάτων και πάλι καταργηθεί.
Θα πρέπει λοιπόν να προετοιμαζόμαστε όλοι και κυρίως θα πρέπει να προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς γι’ αυτές τις εξελίξεις και να έχουν έτοιμες προτάσεις για την αλλαγή ενός Συντάγματος που στο τέλος τέλος είναι το ίδιο υπεύθυνο για το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που δημιούργησε και που τώρα έκλεισε τον κύκλο του οδηγώντας σε αδιέξοδο.
ΠΗΓΗ: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html