1 Απρ 2010

Φορολογικό νομοσχέδιο ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Σχετική επιστολή έστειλε το ίδρυμα "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ".
Το επριεχόμενο της:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που συνεργάζονται, από το 1996, για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως, περισσότερα από 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες, προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και των δέκα σωματείων της, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή προκειμένου να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας αναφορικά με το φορολογικό μέτρο που προτίθεται να επαναφέρει η Κυβέρνηση και το οποίο πλήττει άμεσα τα μη κερδοσκοπικά σωματεία και τις ΜΚΟ του Τρίτου Τομέα της Οικονομίας.

Δεδομένου ότι προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, το παιδί σε ανάγκη, αναπληρώνοντας το έλλειμα υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, θεωρούμε ότι η επαναφορά του φόρου στις δωρεές προς τα ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας είναι άδικη και αντίθετη προς τις προγραμματικές σας δηλώσεις.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την επιχειρηματική κοινότητα, η ανεύρεση πόρων και χορηγών έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για τους φορείς κοινωνικής φροντίδας με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το κοινωνικό μας έργο. Αν η Κυβέρνηση επιμείνει στη φορολόγηση των μη κερδοσκοπικών-φιλανθρωπικών ιδρυμάτων , οι υπηρεσίες μας θα περιοριστούν δραματικά και μάλιστα εις βάρος των πλέον αδύναμων μελών της κοινωνίας- των παιδιών.

Με την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της διακηρύξεις υπέρ των αδυνάτων και με την ελπίδα να σας έχουμε συμπαραστάτη και αρωγό στο κοινωνικό μας έργο, σας ζητούμε θερμά να μην προβείτε στην ψήφιση του εν λόγω φορολογικού μέτρου που πλήττει τους φορείς κοινωνικής φροντίδας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη