23 Απρ 2010

Θεσσαλονίκη: κλιμακώνεται κόντρα ΠΑΣΟΚων - ΝΔκρατών στα ΕΛΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΤΑ
ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΛ.1)
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε τον, με πρωτότυπο τρόπο, αναθεσίτη Διευθυντή της Π. Δ. Θεσσαλονίκης Θανάση Καραγιάννη, γιατί από την ημέρα της παράξενης...

τοποθέτησής του προβαίνει σε προκλητικές διώξεις συναδέλφων μας και συγκεκριμένα μετακίνησε συναδέλφους μόνο και μόνο επειδή δεν ενέδωσαν στις πιέσεις της ΠΑΣΚΕ και ψήφισαν ελεύθερα.

Επίσης ανέχθηκε μετακίνηση που έγινε στο εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου μας.

Μπροστά σ’ αυτές τις αυθαιρεσίες τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας: 1) Κων/νος Πάλλας, 2) Ευάγγελος Γκαντάρας, 3) Αχιλλέας Μήτσιος και 4) Ιωάννης Χασάπης, επισκέφθηκαν τον προσωρινό Διευθυντή και αντέδρασαν έντονα για τις ενέργειές του αυτές.

Αυτός, αντί να επανορθώσει τις λανθασμένες και απαράδεκτες υπηρεσιακά διώξεις των Συναδέλφων και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ρεαλιστικές προτάσεις που του έγιναν και μάλιστα με όφελος για τον ΕΛΤΑ, πληροφορηθήκαμε ότι, έκανε αναφορά στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ και μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Κων/νο Πάλλα, στην οποία ενέπλεξε σε διοικητική έρευνα και τον νέο Πρόεδρο του Σωματείου, με προφανή στόχο όχι μόνο τον εκφοβισμό και τη φίμωσή τους, αλλά και την περιθωριοποίηση - μείωση παρεμβατικότητας του Συλλόγου μας.

Ας μάθει επιτέλους μιας και μέσα στις φιλοδοξίες του είναι η άσκηση Διευθυντικών καθηκόντων, ότι οι συνδικαλιστές απολογούνται στις Γεν. Συνελεύσεις και στις Οργανώσεις τους και όχι στους προσωρινά διορισμένους εκπροσώπους της εργοδοσίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ενέργεια του αυτή, δεν έγινε καθ’ υπόδειξη κάποιων «συμβούλων», ειδικά εάν αυτοί είναι «πικραμένοι» συνδικαλιστές.

Καλούμε τον με αντικανονιστικό τρόπο τοποθετημένο αναθεσίτη Διευθυντή, να επανορθώσει άμεσα και τον προειδοποιούμε ότι, θα μας βρίσκει καθημερινά μπροστά του αν συνεχίσει την τακτική των διώξεων, όχι μόνο μέσω ανακοινώσεων πλέον, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Θέλουμε επίσης να του θυμίσουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν είναι κτήμα δικό του και των κολλητών του. Όσο είναι σ’ αυτή τη θέση είναι υποχρεωμένος να σέβεται κάθε εργαζόμενο, ακόμη περισσότερο δε, επειδή είναι ο ένας από τους δύο σκανδαλωδώς ευνοημένους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ της Θεσσαλονίκης, που έχει εξαντλήσει όλο σχεδόν τον υπηρεσιακό του βίο στην Π. Δ. Θ. και ευελπιστεί να συνταξιοδοτηθεί απ’ αυτήν, με εξαίρεση ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που και αυτό ήταν σε Υπ. Λειτουργία της πόλης Θεσσαλονίκης.

- Εμείς καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να μαζέψει τον εν λόγω κύριο αμέσως.

- Απαιτούμε από την ΠΟΣΤ να αντιδράσει και να καταδικάσει το φαινόμενο αυτό, όπως καταδίκασε άλλα προηγούμενα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, διαφορετικά θα επαληθεύσει όλα όσα ακούγονται!

Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πτοούμαστε από τη μεθόδευση και ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους Συναδέλφους και να τους προστατεύουμε με οποιοδήποτε κόστος.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι διοικούντες ότι δεν είμαστε συνδικαλιστές από προσωπικό συμφέρον, αλλά συνδικαλιστές που επιδιώκουν το συμφέρον των Συναδέλφων και του Οργανισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΑΝΤΑΡΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη