7 Απρ 2010

Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010 :

ΘΕΜΑΤΑ/ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση στεγνώνει την αγορά». Αναγκαίες οι ανάσες τόνωσης, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση για επιβολή μέτρων χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, που οδηγούν μαθηματικά στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και της οικονομίας. Έκανε λόγο για Γολγοθά που ανεβαίνουν οι μικρομεσαίοι και η αγορά, ενώ τόνισε ότι τις ημέρες του Πάσχα διαπίστωσε ότι στην περιφέρεια επικρατεί αγανάκτηση. (Αγγελιοφόρος)


«Γαλάζιες» διεργασίες για το δήμο Καλαμαριάς. Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια του δήμου. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι εδώ και χρόνια η ΝΔ παίζει εκτός έδρας. Οι γαλάζιοι δεν έχουν κερδίσει μεταπολιτευτικά ποτέ το δήμο που αποτελεί προνομιακό πεδίο για την Αριστερά και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ. Δίπλα στον Χάρρυ Κλυνν (θεωρεί ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία) αλλά και τον Παναγιώτη Κοκκόρη (το όνομά του ακούστηκε και το 2006), κινήσεις κάνει και ο γιατρός Γιάννης Χαραλαμπίδης, που είναι νομαρχιακός σύμβουλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη. (Αγγελιοφόρος)


Θεόδωρος Καράογλου: «Τραγικά τα λάθη του Αλογοσκούφη». Ευθείες βολές κατά τριών πρώην υπουργών (Αλογοσκούφη, Σουφλιά, Ρουσόπουλο) από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. (Μακεδονία)


Υπέρ των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης ο μητροπολίτης Άνθιμος σε άρθρο του σε περιοδικό της Εκκλησίας, όπου σχολιάζει τα πάντα. (Αγγελιοφόρος)


Τρέχουν αλλά θα προλάβουν; Φόβοι για αύξηση του ελλείμματος, αν διαπιστωθούν «άγνωστες» δαπάνες νοσοκομείων. Οι ευρωπαίοι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν δαπάνες ύψους περίπου 3,2 – 3,4 δις ευρώ οι οποίες αφορούν κυρίως χρέη των νοσοκομείων και κοινοτικές εισροές που αν δεν διευκρινιστούν, θα οδηγήσουν σε αύξηση του ελλείμματος από το 12,7% στο 14,2% - 14,3% του ΑΕΠ για τον περασμένο χρόνο. (Αγγελιοφόρος)


Ψωμιάδης καλεί Γιώργο: Κοινό μέτωπο για κρίση και Θεσσαλονίκη. Επιστολή του νομάρχη προς τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα προβλήματα της πόλης. Ζητά συνάντηση. «Γνωρίζετε πως στήριξα και θα εξακολουθήσω να στηρίζω δημόσια κάθε θετική ενέργεια της κυβέρνησής σας», τονίζει μεταξύ άλλων. Δηλώνει ότι αναγνωρίζει «την ευχέρεια» με την οποία ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται «τη διεθνή εικόνα της χώρας» και σημειώνει ότι «τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σε κοινό μέτωπο, σαν μια γροθιά, χωρίς κομματικές παρωπίδες». (Μακεδονία)


«Νομοθετικό και εκλογικό πραξικόπημα». Ο Β. Παπαγεωργόπουλος για «Καλλικράτη» και συνενώσεις στη Θεσσαλονίκη. Εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης. Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα και Στ. Καλαφάτη να επιδιώκουν το χρίσμα της ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «η παράταξή μας έχει υποψήφιο», εννοώντας τη δική του υποψηφιότητα. (Μακεδονία)


Λάζαρος Κυρίζογλου. Βολές κατά Δανιηλίδη για τις συνενώσεις. Για ακραία και αναξιοκρατικά κριτήρια που φέρεται να φέρνει ο Καλλικράτης στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υιοθετεί τον «προσωπικό σχεδιασμό» του προσκείμενου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δημάρχου Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη. (Μακεδονία)


Κορόνα γράμματα η ζωή των ασθενών. Με «γερασμένο» εξοπλισμό λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία. Τις τραγικές ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία κατέδειξε η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. (Μακεδονία)


Αγανακτισμένος εμφανίστηκε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Ματθαίος Τσούγκας. Αιτία στάθηκε η αδιαφορία της πολιτείας για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, η οποία έχει «κολλήσει» στη γραφειοκρατία εδώ και τέσσερα χρόνια. (Μακεδονία)


Στηρίζει Παπανδρέου ο Π. Ψωμιάδης και «αδειάζει» τον Σαμαρά. Ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τονίζει: Είναι ώρα να κάνουμε την υπέρβαση. (Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης)


Μαύρη Τρίτη για το δανεισμό. Εκτινάχθηκαν στις 408 μονάδες βάσης τα σπρέντς, από φήμες ότι η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στο ΔΝΤ. (Αγγελιοφόρος)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη