9 Απρ 2010

ΟΧΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεωρούμε απαράδεκτα τα σχέδια του Δήμου Τριανδρίας για κατασκευή πάρκινγκ στη θέση του πάρκου «Μαρίκα Μανιού» και στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων εναντίον τους. Το αντίθετο θα έπρεπε να γίνεται! Δηλαδή να μειώνονται οι χώροι που αποδίδονται στο ΙΧ και να μεταμορφώνονται σε χώρους πράσινου, μεριμνώντας παράλληλα για καλύτερες...

δημόσιες συγκοινωνίες. Η πόλη μας έχει το χαμηλότερο δείκτη πράσινου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αυτή η αθλιότητα πρέπει να αντιστραφεί. Καλούμε τη Δήμαρχο Τριανδρίας να σταματήσει αμέσως τα σχέδια και όποια έργα έχουν ξεκινήσει και να καταρτίσει ένα νέο σχέδιο αναβάθμισης της βλάστησης στο συγκεκριμένο πάρκο που αφήνεται χρόνια να υποβαθμίζεται, ίσως και σκόπιμα.
Επίσης, θέλουμε να δηλώσουμε τη διαφωνία μας για την ανέγερση σχολικών μονάδων σε ελεύθερους χώρους αντί σε ήδη κτισμένα οικόπεδα. Μια τέτοια ανέγερση άλλωστε στην Τριανδρία δημιούργησε πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή που τώρα έρχεται να λύσει η Δημοτική Αρχή καταστρέφοντας έναν ακόμη πράσινο χώρο.

Η Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη