28 Απρ 2010

Θεσσαλονίκη και Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών, γνωστό με το όνομα ΤΣΜΕΔΕ.

Εδώ και λίγες μέρες οι γενικές και ΤΕΛΕΙΩΣ αμελέτητες εντολές του Λοβέρδου για λήξεις συμβάσεων κ.λ.π. στέρησαν απο όλα τα γραφεία του Ταμείου στις πρωτεύουσες της περιφέρειας της Βορείου Ελλάδος τους επι συμβάσει Γιατρούς και αρκετούς...

επι συμβάσει διοικητικούς. Το αποτέλεσμα, δηλαδή η εξαφάνιση των τοπικών υποκαταστημάτων του Ταμείου, είναι συνταρακτικό και πέρα απο αυτό που μπορεί να οναμάσει κανείς "τριτοκοσμικό".


Και τούτο διότι,


1.- Το υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη πέρα απο την στενότητα χώρου εμφανίζει και την ανάλογη μείωση προσωπικού.


2.- Οι έχοντες λαμβάνειν απο έξοδα ιατρικής περιθάλψεως δέν έχουν πουθενά αλλού εκτός απο την Θεσσαλονίκη να θεωρήσουν, να μηχανογραφήσουν και να εγκρίνουν τα έξοδά τους, προκειμένου μετά να εισπράξουν και την συμμετοχή του Ταμείου στις δαπάνες αυτές.


3.- 'Ετσι μαζί με τους ντόπιους καταφθάνουν απο τα μαύρα χαράματα και οι εκτός Θεσσαλονίκης έχοντας διανύσει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα και άν δέν είναι απο τους πρώτους που θα πάρουν αριθμό προτεραιότητος είναι καταδικασμένοι - εφ'όσον φθάσουν μέχρι τις 10 το πρωϊ - να περιμένουν μέχρι την λήξη του ωραρίου της υπηρεσίας αυτής για να πάρουν τα χρήματά τους και να επιστρέψουν στην πόλη η στο χωριό τους. 'Αν έλθουν μετά τις 10 έχουν ατυχήσει επειδή το μηχανάνημα παύει να εκδίδει αριθμούς προτεραιότητος.


Είναι συγκλονιστική η εικόνα αυτών που περιμένουν την σειρά τους, καθήμενοι στις σκάλες του κτιρίου του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς ο χώρος υποδοχής δέν μπορεί να στεγάσει περισσότερα απο 20 άτομα, ενώ στην ουρά περιμένουν άλλα 100.


4.- Η διαδικασία έχει αλλάξει και έγινε περισσότερο χρονοβόρα επειδή μία και μόνη υπάλληλος συμπληρώνει την κατάσταση φαρμάκων και αποδείξεων, πράγμα που έκανε μέχρι πρό τινος ο ενδιαφερόμενος. Δεύτερος υπάλληλος δέν διατίθεται πλέον. Ακολουθεί η πρώτη επαφή με τους ελεγκτές γιατρούς, η μηχανογράφηση στον χώρο υποδοχής και η δεύτερη επαφή με τους ελεγκτές γιατρούς πριν απο τον συνωστισμό στην σειρά για το ταμείο.
Είναι το λιγότερο εξωφρενικό για έναν εργαζόμενο μηχανικό απο την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη κ.λ.π. να προκύπτει η απουσία του απο την δουλειά του και απο την εργοδοσία του έστω και για μία εργάσιμη ημέρα και να πρέπει να δικαιολογηθεί με την ασχετοσύνη του Λοβέρδου, που διαλύει ζωτικές υπηρεσίες με αμελέτητες διαδικασίες.


Πληροφορήθηκα ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια επικοινωνίας με μερικά ΜΜΕ, που εντός των ημερών αποστέλλουν τηλεοπτικά συνεργεία για να αποθανατίσουν αυτό το σύγχρονο κατάντημα της Ελλάδος που μας φέρνει το ΔΝΤ.


Δ.Θ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη