19 Απρ 2010

Να ενταθούν οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Κόντρα εταιρειών με πρατηριούχους μυριζόμαστε. Με δελτίο τύπου, που λάβαμε πριν λίγο στο TaXalia, από το Σύνδεσμο Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), οι εταιρείες ρίχνουν την ευθύνη για τις αυξήσεις στα πρατήρια. Τα πρατήρια όπως ξέρετε, τη ρίχνουν στις εταιρείες και οι δυό μαζί ...στον καταναλωτή.
Δείτε λοιπόν:
"Σας διαβιβάζουμε συνημμένα Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος και παρακαλούμε για τη δημοσίευση του.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η αρμόδια Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου διαπιστώθηκε η χρήση και λειτουργία παράνομου ηλεκτρονικού μηχανισμού παρέμβασης στις αντλίες και «ελλειμματική παράδοση από δύο αντλίες (αμόλυβδης βενζίνης) του πρατηρίου, η οποία έφτανε στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 5%».

Ο Σύνδεσμός μας χαιρετίζει τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της Διεύθυνσης Μετρολογίας, επειδή όμως, από πληροφορίες της αγοράς το φαινόμενο της χρήσης παράνομων «ληστρικών» μηχανισμών στις αντλίες των πρατηρίων αυξάνεται, θα θέλαμε να τονίσουμε την άμεση ανάγκη:

α. Να ενταθούν οι έλεγχοι – από όλες τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές - σε όλα ανεξαιρέτως τα πρατήρια με τη χρήση της αναγκαίας τεχνογνωσίας και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και

β. Να συμπληρωθεί επειγόντως το νομικό πλαίσιο, ώστε να προβλέπονται αυστηρότατες άμεσες και αποτρεπτικές ποινές, που να συμπεριλαμβάνουν οπωσδήποτε την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των πρατηρίων που εμπλέκονται σε παρόμοιες υποθέσεις παραβατικών συμπεριφορών και εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού.

Για τη προστασία του Έλληνα καταναλωτή και τη λειτουργία της αγοράς μέσα στα πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμός μας είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας, ώστε να συνδράμει – με κάθε μέσο - στη προσπάθεια καταπολέμησης κάθε παρανομίας που λειτουργεί σε βάρος της Εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.
σημείωση Taxalia: Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι απολύτως ενδεικτική. Το παρόν άρθρο δεν αφορά τη συγκεκριμένη εταιρεία και η φωτογραφία τίθεται απλά για την οπτικοποίηση του θέματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη