7 Απρ 2010

Congratulations Mr Talat!

Και Ένωση με Τουρκία υπόσχεται προκειμένου να εκλεγεί...

Συγχαρητήρια στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έδωσε τηλεφωνικά η Χίλαρι Κλίντον και τον κάλεσε μάλιστα να επισκεφθεί τις ΗΠΑ μετά τις ψευδοεκλογές. Φαίνεται όμως πως ο Ταλάτ μόνο με θαύμα σώζεται, αφού ο Έρογλου

προηγείται με 10 ποσοστιαίες μονάδες και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις "εκλέγεται" από τον πρώτο γύρο!

Αναλυτές παρατηρούν ότι ο Ταλάτ θα σωθεί μόνο με θαύμα ή τουλάχιστον με την εκδήλωση υποστήριξης προς το πρόσωπό του από την Τουρκική κυβέρνηση, κάτι που ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να αποφεύγει προς το παρόν...


"Hello Mr Talat"!
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ταλάτ, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε ο ίδιος, και του έδωσε συγχαρητήρια για την 'πρόοδο που επετεύχθη στις έως τώρα διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Κλίντον εξέφρασε στον Ταλάτ ικανοποίηση για το κοινό ανακοινωθέν της περασμένης εβδομάδας για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κλίντον διατύπωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού και προσκάλεσε τον Ταλάτ να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συζητήσουν πώς οι ΗΠΑ θα συμβάλουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, μετά τις ''εκλογές'' στο ψευδοκράτος.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Χίλαρι Κλίντον, ο Ταλάτ δήλωσε ότι το γεγονός αυτό δείχνει την εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας στην πολιτική που ακολουθεί.

Η παρέμβαση της Χίλαρι Κλίντον εντάσσεται στην αγωνιώδη προσπάθεια της Τουρκίας και του Ταλάτ να προωθήσουν την "επανεκλογή" του. Κι αυτό λόγω του ότι ο αντίπαλος του, εθνικιστής Ντερβίς Έρογλου φαίνεται ως ο σίγουρος νικητής των ψευδοεκλογών.


Ένα θαύμα χρειάζεται ο Ταλάτ
Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα κατεχόμενα δύο βδομάδες πριν τις λεγόμενες "εκλογές" παρουσιάζει τον Ντερβίς Έρογλου να "εκλέγεται" από τον πρώτο γύρο των ελεγόμενων εκλογών με ποσοστό 53% και να προηγείται του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα διάφορα τεχνάσματα της Τουρκίας για να ενισχύσει το ρεύμα υπέρ του Ταλάτ φαίνεται να μην ευδοκιμούν και εκείνο που μάλλον θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα είναι μια ανοικτή τοποθέτηση της υπερ του Ταλάτ. Κάτι που προς το παρόν η τουρκική κυβέρνηση αποφεύγει να πράξει παρά τις παρασκηνιακές κινήσεις της για προώθηση της υποψηφιότητας Ταλάτ, ιδιάιτερα με την εκδήλωση υποστήριξης ξένων κυβερνήσεων και παραγόντων, όπως η Χίλαρι Κλίντον, προς αυτόν.


Και ένωση με την Τουρκία...
Στον πανικό που φαίνεται να έχει καταβάλει το στρατόπεδο Ταλάτ, αποδίδεται και η αφίσα που κυκλοφόρησε στα κατεχόμενα με τον τίτλο ''Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία".

Ο μετριοπαθής κατά τα άλλα συνομιλητής για το Κυπριακό που πολλές φορές στο παρελθόν επέκρινε την παρέμβαση της Τουρκίας, επικαλείται τώρα την ένωση με την "μητέρα πατρίδα"
Η εφημερίδα ''Αφρίκα'' έγραψε για την αφίσα:''Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Το σοκ της σύνδεσης'', αναφερόμενη στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος τα οποία σοκαρίστηκαν με την αφίσα του Ταλάτ.

Πηγή: iKypros
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη