28 Απρ 2010

Όλη η αλήθεια για την Goldman Sachs (ή sucks!)

Στο παρακάτω κείμενο δας δίνουμε τεκμηριωμένες πληροφορίες για την παγκόσμια υπερκυβέρνηση GOLDMAN SACHS. Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στα ενδότερα των οικων αν(τ)οχής της παγκόσμιας οικονομίας:

Δικτύωση (?) μεταξύ της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, της κεντρικής τράπεζας (FED) και κυβερνήσεων των ΗΠΑ !
http://financialedge.investopedia.com/financial-edge/0709/Goldman-Sachs-Unusual-Earnings-For-An-Unusual-Company.aspx

"...So let's take a look at a few notable Goldman Sachs alumni who have graduated from the financial services firm to hold key public service jobs...".

1. Stephen Friedman:
Years at Goldman Sachs: 28
Government Positions Held:
-Chairman of the Board of the Federal Reserve Bank of New York
-Chief Economic Adviser to President George W. Bush

2. Henry "Hank" Paulson:
Years at Goldman Sachs: 30
Government Position Held:
-74th United States Secretary of the Treasury

3. John Whitehead:
Years at Goldman Sachs: 38
Government Positions Held:
-United States Deputy Secretary of State
-Chairman of the Board Federal Reserve Bank of New York

4. William C. Dudley
Years at Goldman Sachs: 21
Government Position Held:
-President of the New York Fed

5. Robert Rubin
Years at Goldman Sachs: 26
Government Position Held:
-70th United States Secretary of the Treasury

6. Jon Corzine
Years Working for Goldman Sachs: 23
Government Position Held:
-U.S. Senator
-Governor of New Jersey

7. Josh Bolten
Years at Goldman Sachs: 5
Government Position Held:
-22nd White House Chief of Staff


Οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις τραπεζικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες του επενδυτικού ομίλου, αλλά περισσότερο με τη "δικτύωση" πρώην και νυν εργαζόμενων της εταιρίας.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

- Ο υπουργός οικονομίας της κυβέρνησης Bush, Hank Paulson, που διαχειρίστηκε το πρώτο πακέτο διάσωσης όταν ξέσπασε η κρίση το περασμένο φθινόπωρο, ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και προϊστάμενος των διοικητικών στελεχών της "Goldman Sachs".

- Ο Neel Kashkari, που διαχειρίστηκε μαζί με τον Paulson το πακέτο διάσωσης ήταν αντιπρόεδρος της εταιρίας.

- Ο νυν υπουργός οικονομικών, Timothy Geithner, ήταν πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης (FED) και "πνευματικό παιδί" του Robert Rubin, πρώην CEO της "Goldman Sachs" και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Clinton!

- Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ιταλός Mario Draghi είναι πρόεδρος της ιταλικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του συμβουλίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας (ECB), επίσης πρώην συνέταιρος της "Goldman Sachs".

- Ο πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας (World Bank), Robert Zoellick, ήταν πρώην διευθυντής της "Goldman Sachs Intl.".

- Ο John Thain, CEO της Merrill Lynch, επίσης πρώην στέλεχος (αντιπρόεδρος) της Goldman,

- ο Robert Steel, νυν πρόεδρος της Wachovia (μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στο κόσμο)

- ο Ed Liddy, νέος CEO της AIG!

- Άλλα πρώην στελέχη της "Goldman Sachs": Ο νέος αξιωματούχος του λογιστηρίου της κυβέρνησης Obama,Reuben Jeffrey, όπως επίσης τα νέα μέλη του λογιστηρίου Dan Jester, Steve Shafran και Edward C. Forst, τα νέα μέλη της κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης Stephen Friedman (διευθυντής του συμβουλίου), William C. Dudley (διευθυντής του τομέα επενδύσεων) και E. Gerald Corrigan (αναλυτής της Wall Street) κλπ.

Υπάρχουν και μέλη που εργάστηκαν ή εργάζονται στην Goldman -αρκετοί αξιωματούχοι στην Ευρώπη- που τώρα τους έχει δοθεί η ευθύνη να διαχειριστούν τα πακέτα διάσωσης και να διατυπώσουν τους νέους κανονισμούς για τη διεθνή χρηματαγορά, όπως ο Γερμανός Otmar Issing, πρώην μέλος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.

Πέρα από το φαινόμενο της "δικτύωσης" με άτομα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, υπάρχει σειρά γεγονότων με πολλά ερωτηματικά που δίνουν τροφή για περαιτέρω συζητήσεις.

Συνοπτικά:

- Υπόθεση "Bear Sterns". Οι χρηματιστές της "Goldman Sachs" στο Λονδίνο άφησαν ηθελημένα να γκρεμιστούν οι μετοχές της "Bear Sterns", ώστε να της "αρπάξουν" τους πελάτες και να "τιμωρήσουν" την τράπεζα για τη μη συμμετοχή της στη διάσωση του "Hedge Fonds LTCM" το 1998 ?

- Πώληση της "Merrill Lynch": Η πώληση της "Merrill Lynch" στην "Bank of America" έγινε από το πρώην στέλεχος της Goldman και διευθυντή της John Thain, μετά από πιέσεις του υπ. οικονομικών Paulson και του προέδρου της FED Ben Bernanke, αφού πρώτα αποσιωπήθηκαν οι ζημιές της "Merrill Lynch" ?

- Η διάσωση της "AIG": Στην διάσωση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο συμμετείχε το στέλεχος της Goldman Lloyd Blankfein ? Αμέσως μετά, ο Ed Liddy -επίσης πρώην στέλεχος της "Goldman Sachs"- τοποθετήθηκε από τον Paulson ως νέος CEO της AIG ? Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της "AIG", θα επέφερε στην Goldman άμεσες απώλειες της τάξης των 20 δις, ενώ οι έμμεσες θα ήταν κατά πολύ υψηλότερες ?

- Το πακέτο διάσωσης: Λίγο πριν χρεοκοπήσει η "Lehman Brothers", προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκμαιεύσει 6 δις για την αναδιάρθρωση των κεφαλαίων της ? Ενδεχόμενη σωτηρία της Lehman θα απέτρεπε τα προβλήματα που ακολούθησαν στην χρηματαγορά ? Μερικές εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση Bush απαίτησε εκατοντάδες δις για την διάσωση των τραπεζών, απ' τα οποία η Goldman παρέλαβε 10 δις, αφού είχε ελάχιστες διαγραφές ? Με άλλα λόγια, η "Lehman Brothers" -ο μεγάλος ανταγωνιστής της Goldman- "παραμερίσθηκε" τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης ?

- Bank Holding: Όλο το καλοκαίρι του 2008, η Lehman προσπαθούσε να μετατραπεί σε μια επονομαζόμενη "Bank Holding", ώστε να μπορεί να λάβει νόμιμα βοήθειες από την FED και την FDIC (κρατικός οργανισμός για τη διασφάλιση τραπεζικών καταθέσεων) ? Γιατί δεν της δόθηκε η άδεια ? Το Σεπτέμβρη η Goldman έλαβε άμεσα άδεια (όπως και η "Morgan Stanley") και μέχρι σήμερα έχει "επιδοτηθεί" από την FDIC κατά 27 δις ?!

- Απαγόρευση των "Short-Sellings": Στις 19 Σεπτεμβρίου η SEC (κρατική εποπτεία της χρηματαγοράς) απαγόρευσε τα "Short-Sellings" (στοιχήματα) αφού τις προηγούμενες ημέρες είχαν έλθει υπό πίεση οι μετοχές της Goldman ? Όταν νωρίτερα είχε συνέβη το ίδιο με τις μετοχές της Lehman και της "Bear Sterns", γιατί η SEC δεν είχε κάνει τίποτα παρόμοιο ?

- Η διάσωση της Citigroup: Όταν η μετοχή της Citigroup έχασε 60% από την αξία της, παρενέβη η κυβέρνηση Bush και της εξασφάλισε έξτρα 20 δις (εκτός από τα 25 δις από το επίσημο πακέτο διάσωσης) ενώ ανέλαβε όλα τα χρέη άνω των 29 δις ? Ο λόγος είχε να κάνει με τον Robert Rubin, πρώην στέλεχος της Goldman και "φιλαράκι" του Paulson, που ήταν διευθυντής της Citigroup ?

Η Goldman, που ιδρύθηκε πριν 140 χρόνια, βρίσκεται ήδη σε τόσο καλή κατάσταση που σκοπεύει να επιστρέψει κιόλας τις βοήθειες που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση ? Αυτό θα είχε για τα στελέχη της το πλεονέκτημα ότι θα μπορούν να πληρώνονται πάλι με τα γνωστά εκατομμύρια "Bonus", όπως συνέβαινε μέχρι πριν λίγο καιρό ?

Μετά την οικονομική ύφεση της δεκαετίας του '30, η τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Roosevelt είχε συστήσει μια επιτροπή, την λεγόμενη "Pecora-Commission", που είχε την εντολή να διερευνήσει τις διαπλοκές που είχαν οδηγήσει στο "κραχ" του '29.

Οι έρευνες της επιτροπής είχαν ξεσκεπάσει τα παρασκηνιακά καμώματα της τότε πανίσχυρης τράπεζας "JP Morgan" και είχαν οδηγήσει σε σειρά νόμων, ώστε να αποτραπεί μια επανάληψη των γεγονότων. Αυτοί οι νόμοι, τέθηκαν τα τελευταία 15-20 χρόνια συστηματικά εκτός ισχύος με τα γνωστά σημερινά επακόλουθα.

Το κατά πόσο εμπλέκεται η "Goldman Sachs" σε αυτές τις διαδικασίες και ποια είναι η συμμετοχή της στα γεγονότα που προηγήθηκαν της νέας χρηματιστηριακής κρίσης, είναι αντικείμενο διερεύνησης από μια νέα επιτροπή που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό.

Οι Αμερικανοί δίνουν πολλές ελευθερίες στην αγορά, αλλά είναι επίσης αμείλικτοι σε ενδεχόμενες καταχρήσεις.
...
"...Ερευνάτε τας γραφάς..."

Τελικά είναι πολύ χρήσιμο να ανατρέχουμε στις ειδήσεις...
Ιδιαίτερα όταν οι άλλοι νομίζουν ότι έχουν ξεχασθεί!!!
Δυστυχώς για κάποιους, το Internet αποδεικνύεται μεγάλος "ρουφιάνος".

Δεκαέξι μήνες πριν...

http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/161374/Tim-Geithner-Too-Close-to-Goldman-Sachs-to-Be-Treasury-Secretary-Critic-Says?tickers=GS,C,BAC,XLF,MS,JPM,%5EDJI
Tim Geithner: Too Close to Goldman Sachs to Be Treasury Secretary, Critic Says

Απολαύστε και τα "διδακτικά" βιντεάκια, στο πάνω αριστερά τμήμα της οθόνης...

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά?

Tim Geithner (Treasury Secretary)
Goldman Sachs http://www.infiniteunknown.net/2010/01/02/how-goldman-sachs-made-tens-of-billions-from-the-economic-collapse-of-america-in-four-easy-steps/
Hank Paulson http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2009/05/14/financial/f060259D69.DTL
Robert Rubin
Stephen Friedman http://www.newyorkfed.org/aboutthefed/orgchart/board/friedman.html


Και τώρα, ας έλθουμε στα νέα πριν από λίγο καιρό...

Tim Geithner (Treasury Secretary)
Goldman Sachs http://money.cnn.com/2010/04/27/news/companies/goldman.casino.fortune/index.htm, http://industry.bnet.com/financial-services/10007843/goldman-sachs-need-more-evil/?tag=content;top-active#comments
Hank Paulson http://industry.bnet.com/financial-services/10006530/hank-paulson-we-really-were-on-the-brink/
IMF
............
............
............
............

(Όπου .............., βάζετε ονόματα αξιωματούχων ...διαφόρων χωρών)

Και τώρα πείτε μου

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά?
Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά?
Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά?
...
http://www.nachumlist.com/goldmansachsobama.htm
...
Σταύρος Κυριαζής
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη