8 Μαΐ 2010

Ελευθερωθήκαμε στ΄αλήθεια το 1821;

Από το elli-seasons.blogspot.com

.....δεν ξέρω αν το 1821 ελευθερωθήκαμε στ΄αλήθεια....δεν ξέρω αν τώρα υπάρχει Έλληνας ελεύθερος....δεν ξέρω αν ακόμα μπορεί να συλλογιέται ελεύθερα.....θέλω κάποιο σημάδι περηφάνιας να κρατηθώ και να μη χάσω την πίστη στην πατρίδα μου....θέλω να μιλάω στα παιδιά μου για την αυταπάρνηση, για την θυσία, για την ιδέα , για το ελληνικό μεγαλείο και φοβάμαι πως τις λέξεις αυτές δεν τις διδάχτηκαν ....φοβάμαι πως ξεχάστηκε ότι θαυμαστό έχει καταφέρει η μικρή μου πατρίδα …θυμώνω όταν μας απαξιώνουν και μας χλευάζουν .....θυμώνω που τα λάθη και οι κλεψιές άλλων πληρώνονται από τους απλούς ανθρώπους που βλέπω σκυφτούς στο δρόμο….....θυμώνω που δεν ελπίζω πως θα μπει επιτέλους ένα τέλος στο πανηγύρι αυτό της διαπλοκής....θέλω να βγω στο δρόμο και να γκρεμίσω όλα τα λάθη που έγιναν...να εξαφανίσω κάθε τι άδικο κι ανέντιμο....πόση Ελλάδα πρέπει να γκρεμίσω??

φοβάμαι για τα χρόνια που έρχονται.... με φοβίζει που δεν θα μάθω ποτέ ποιος έφταιξε….ποιος τιμωρήθηκε….ποιος μας πρόδωσε…..με φοβίζει η σκέψη που θα φοβάται να εκφραστεί… ...το δίκιο που θα γονατίζει απ τ’ άδικο....θα γυρίσουμε στο κρυφό σχολειό?
πόσο θέλει να ξαναχτισθεί η Ελλάδα? πόσο ουρανό ακόμα θα πουλήσουμε και πόσα όνειρα θα θάψουμε κάτω από κουτσουλισμένα αγάλματα ηρώων? πόσο η γη που περπατάμε είναι δικιά μας? θα γράψουμε ένα καινούριο Θούριο?μπορεί να μας σηκώσει όλους ψηλά η γαλανόλευκη? πόσο πουλιέται η περηφάνια μας σήμερα? Εσείς οι δυνατοί που παίρνετε αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας, απαντήστε μου επιτέλους!!
Ποιος πρόδωσε την πατρίδα μου και γιατί μ’ αφήσατε να πιστέψω πως είναι λεύτερη?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη