18 Μαΐ 2010

Συναντήθηκαν σήμερα Παπανδρέου-Γκρούεφσκι

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής που διεξάγεται στην Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός...
πραγματοποίησε σειρά διμερών επαφών, συναντώντας σήμερα τους προέδρους χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Ειδικότερα, είδε τους προέδρους του Εκουαδόρ, της Παραγουάης και της Κόστα Ρίκα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η ισπανική προεδρία χθες το βράδυ, είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ την εκκρεμότητα της ονομασίας, και το πόσο επηρεάζεται η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σκόπια.


Και οι δύο πάντως, εξέφρασαν την ελπίδα, αλλά και την πολιτική τους βούληση για διευθέτηση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν. Δεσμεύτηκαν δε για την πραγματοποίηση περαιτέρω απευθείας συναντήσεων, καθώς και για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και ολοκλήρωση της διαδικασίας, στο πλαίσιο πάντα του ΟΗΕ.


Στη συνάντηση που από το γραφείο του κ.Γκρούεφσκι χαρακτηρίστηκε ως ‘αυθόρμητη’ και ‘εγκάρδια’, οι δύο άντρες αναφέρθηκαν ακόμα στις προοπτικές της περιοχής και την ανάγκη ενσωμάτωσής της στην ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που προωθεί για το θέμα την ‘agenda 2014’, σύμφωνα με την οποία οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να ενσωματωθούν στην ΕΕ ως το 2014, σε μία συμβολική κίνηση λόγω της επετείου 100 ετών από την κήρυξη του Ά Παγκόσμιου Πολέμου, που ξεκίνησε από το Σεράγεβο.


newstime.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη