«Αμεμπτος και ηθικός», θεωρείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ... Καλά ρε παιδιά του ΔΟΛ, έτσι είναι οι άμεμπτοι και ηθικοί ? ή θέλαμε να πουλήσουμε φυλλάδες τότε επί Καραμανλή?
Διαβάστε το άρθρο των Νέων με τίτλο Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και εν συνεχεία το άρθρο του Βήματος με τίτλο Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005 παρακάτω. Μετά κρίνετε εσείς.
Παρασκευή 21 Μαΐου 2010
Κατάθεση για παρεμβάσεων πολιτικών στην υπόθεση Βατοπεδίου
Για παρεμβάσεις πρώην υπουργών, καθώς και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, για την ανταλλαγή εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου, έκανε λόγο σε απολογητικό υπόμνημα ως κατηγορούμενη στην υπόθεση, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΝ) Σταματίνα Μαντέλη.
Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, η κ. Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώηνπρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».
Αναφέρει επίσης, ότι ο μοναχός Αρσένιος της μονής Βατοπεδίου την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2003 για να την ενημερώσει περί των διεκδικήσεων της μονής σε παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και ότι εκείνη η επίσκεψη, είχε προγραμματιστεί κατόπιν προσωπικού τηλεφωνήματος του τότε υπουργού Γεωργίας, που της είχε αναφέρει ότι «θα την επισκεφθεί ο μοναχός για ένα θέμα».
Η κα Σταματίνα Μαντέλη, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργια σε ψευδή βεβαίωση και για υπεξαγωγή εγγράφων, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών.
Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας, που παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια, υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.
Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία της ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η κα Σταματίνα Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Αντίδραση Γ.Αγγέλου
Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Αγγέλου προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση. Σε επιστολή του σημειώνει:
«Όλα όσα γνωρίζω για την υπόθεση του Βατοπεδίου περιέχονται στο έγγραφο σημείωμα μου που κατέθεσα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και στην κατάθεσή μου ενώπιον της στις 10/5/2010. Ισχυρισμοί που φέρονται να διατυπώνουν, όψιμα, άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι γίνονται με μοναδική σκοπιμότητα την αντιμετώπιση της δυσχερούς τους θέσης. Μέχρις εδώ. Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ανάμιξη του ονόματός μου από κανένα και με κανένα τρόπο, σε υπόθεση με την οποία δεν έχω καμία σχέση.»
TA NEA
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005
Ο συνεργάτης-κλειδί του κ. Καραμανλή
Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. I Αγγέλου συνοδεύει τον αρχηγό του από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική
Στο Βυζάντιο η εμπιστοσύνη του αυτοκράτορα προς τους συνεργάτες του ήταν λέξη άγνωστη. Οι καντρίλιες και οι συνωμότες ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ο Πρωθυπουργός, που εντρυφεί στα ιστορικά μυθιστορήματα τα οποία εξιστορούν βυζαντινές συνωμοσίες, δεν είναι άνθρωπος που εμπιστεύεται εύκολα κάποιον.
Ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του είναι ο διευθυντής του Γραφείου του ο κ. Γιάννης Αγγέλου, με τον οποίο έχουν την ίδια περίπου ηλικία. «Για να είσαι κοντά σε έναν ηγέτη πρέπει να μην έχεις φιλοδοξίες» έχει πει ο πρώην υπουργός κ. A. Λιβάνης, στενός συνεργάτης του ιδρυτή του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Αγγέλου δεν έχει φιλοδοξίες που να συγκρούονται με αυτές του Πρωθυπουργού. Φιλοδοξία του είναι να είναι χρήσιμος στον κ. Καραμανλή. Είναι ο απόλυτος ισορροπιστής στο «σύστημα Μαξίμου». Ο άνθρωπος που «φιλτράρει» τα πάντα προτού φθάσουν στον κ. Καραμανλή. Δεν είναι από τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια και δεν είναι «κολλητός» με κανέναν.
H φιλία του κ. Αγγέλου με τον κ. Καραμανλή χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Βοστώνη, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Ο κ. Αγγέλου ήταν δικηγόρος στην εταιρεία που είχε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Αλέκος Καραμανλής. Αμέσως έγιναν φίλοι. Είχαν ίδια περίπου κοσμοθεωρία και ίδια φιλοσοφική στάση. Ο κ. Αγγέλου βρισκόταν δίπλα στον Πρωθυπουργό από τα πρώτα πολιτικά βήματα του. Πολλοί τον θυμούνται ακόμη στο γραφείο του κ. Καραμανλή στην οδό Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι.
«Είναι το αφτί και το μάτι του Καραμανλή» λένε οι γνωρίζοντες. Το γραφείο του κ. Αγγέλου είναι σε απόσταση αναπνοής από εκείνο του Πρωθυπουργού. Κοντά του εργάζεται και η σύζυγός του κυρία Αλεξάνδρα Αγγέλου, που είναι μια εκ των δυο γραμματέων του Πρωθυπουργού, απολύτως έμπιστη επίσης, γραμματέας κάποτε του πατέρα του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Αγγέλου αποφεύγει την κοινωνική ζωή και προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα παιδιά του και τη σύζυγό του. Πηγαίνει αρκετά συχνά στη Ραφήνα, όπου συναντάται με τον Πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικό της στενής φιλίας, εκτός της πολιτικής σχέσης, που τον συνδέει με τον Πρωθυπουργό είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2003 ήταν στον στενό κύκλο των καλεσμένων στην Παναγιά Παντοβασίλισσα της Ραφήνας στη βάπτιση των διδύμων του πρωθυπουργικού ζεύγος, αλλά και στο τραπέζι που έγινε στον κήπο του σπιτιού.
Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά όταν χρειαστεί, ( και έχει γίνει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες με τις απανωτές κυβερνητικές γκάφες), έχει υψώσει τον τόνο της φωνής του και έχει χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Δεν προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετακινείται με ένα Opel Vectra.
«Αμεμπτος και ηθικός», θεωρείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
TO BHMA
Πηγή