5 Μαΐ 2010

Ενημέρωση: πορείες και κινητοποιήσεις τώρα

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (UPDATES), Κλικ στο περισσότερα

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
14.00 Τέλος των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη / ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ TAXALIA για το θέμα. Ευχαριστούμε όσους έστειλαν υλικό.
13.59 Φωτο από την προσπάθεια κατάληψης της Βουλής

13.55 Θεσσαλονίκη: Η πορεία διαλύθηκε με θυροκόλληση ψηφίσματος στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απόντων των Υφυπουργών Μάρκου Μπόλαρη - Θεοδώρας Τζάκρη
13.53 Σύρος

13.52 ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ

13.38 Kαι η Ιεράπτερα Κρήτης στους δρόμους

13.37 Η πρώτη φωτο από Θεσσαλονίκη / Αντιγονιδών

13.36 Βουλή τώρα

13.33 Δόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία
13.32 Πάνω από 100.000 άτομα στην πορεία της Αθήνας
13.27 Η Βουλή τώρα

13.26 Θεσσαλονίκη: Στη Δωδεκανήσου η πορεία που επνασυγκροτήθηκε
13.25 Ηγουμενίτσα, βίντεο από την πορεία

13.24 ΜΑΤ στη Βουλή, διαδηλωτές επιχειρούν να μπουν στο κτίριο της Βουλής
13.21 Ξεκινάει η πορεία από το Μουσείο, που έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον "κόκκινη"
13.20 Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, στο μπλοκ της ΓΣΕΕ, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας
13.16 Αθήνα: Βίντεο από την πορεία τώρα

13.14 Τελείωσε η πορεία του ΠΑΜΕ. Λήξη στο Διοικητήριο και διαλύθηκε
13.13 Θεσσαλονίκη: Δακρυγόνα ακόμα και στο μπλοκ της ΕΣΗΕΜΘ. Διαλύουν την πορεία
13.12 Κ. Ντηλ με Τσιμισκή έκοψαν την πορεία στα δύο με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αναγκάζοντας ένα μεγάλο μέρος διαδηλωτών να κινηθεί προς Μητροπόλεως
13.11 Θεσσαλονίκη: Επίθεση με δακρυγόνα στην κεφαλή της πορείας που φτάνει στην Αριαστοτέλους, όχι στους αντεξουσιαστές που ακολουθούν.
13.10 Κατάληψη του Επαρχείου Νάξου
13.06 Κατάληψη στη Νομαρχία Λάρισας, έσπασαν κάμερες τοπικού τηλεοπτικού σταθμού
13.05 Δακρυγόνα στην οδό Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή. Έσπασαν τα Goody's, τα ΕΛΤΑ, STARBUCKS και την τράπεζα Πειραιώς στην Τσιμισκή. Επίθεση και σε άλλες τράπεζες.
13.04 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

13.02 Η πορεία στη Θεσσαλονίκη πλησιάζει στην Αριστοτέλους
13.01 Kατάληψη στο Δημαρχείο Βύρωνα από το σωματείο εργαζομένων
12.59 VIDEO

12.54 όλες οι πορείες παραμένουν, έχει ξεκινήσει μόνο της παπαρήγα
12.54 Η πορεία γεμίζει την Αμύνης από Εγνατία μέχρι Τσιμισκή
12.53 Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία στα Γιάννενα!!!
12.52 Έξω από την ΈΥΑΘ εχει δημιουργηθεί θέμα με αυτοκίνητα (κυρίως ταξιτζήδες) που θέλουν να περάσουν το δρόμο διασπωντας ουσιαστικά την πορεία
12.50 Έχει πολύ κόσμο ρε αλλά μας έχει σπάσει τα @@ ενα αυτοκίνητο του ΣΥΡιΖα που είναι μέσα στην πορεία και έχει μικρόφωνική
12.12 Η πορεία του ΠΑΜΕ, στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα, έφτασε στις 12:12 μπροστά από τη Βουλή. Εκεί οι διαδηλωτές ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, οι οποίοι παρακολουθούσαν την πορεία μέσα από το κτίριο της Βουλής, «κρυμμένοι» πίσω από κολώνες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν οργισμένα συνθήματα εναντίον τους.

Στη συνέχεια, τα μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τοποθέτησαν μία μαύρη σημαία και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς.

12.10 Όσοι στη Θεσσαλονίκη έρχεστε από Ανατολικά με λεωφορεία ενδεχομένως να σας αφήσουν πολύ μακριά από τις πορείες

11.45 Πορεία στη Νάουσα

11.40 Θεσσαλονίκη:
Κλειστοί οι δρόμοι του κέντρου, στο ύψος της Καμάρας πριν λίγο οι πορείες, χωρίς πάρα πολύ κόσμο.
Αθήνα
Στο Μουσείο ο κόσμος μαζεύεται σε ένα κλίμα αγωνιστικό - επαναστατικό, στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει κλίμα εξεγερτικό από τους διαδηλωτές που κατεβαίνουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση. Μιλάμε για ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.
Γιουχάρουν τον Παναγόπουλο


Βόλος
Μαζική πορεία στο Βόλο από πλατεία Ελευθερίας, Ιωλκού, Ιάσωνος Καρτάλη και ξανά πίσω. Στις εναρκτήριες ομιλίες, προπηλακίστηκαν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου και η ΑΔΕΔΥ, ξηλώθηκε το πανό τους και αφαιρέθηκε η μικροφωνική με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι διοικήσεις τους.

Στην πορεία τέθηκε επικεφαλής μια σκουπιδιάρα του δήμου, εκεί που δηλαδή πρέπει να καταλήξει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι φίλοι τους που ήρθαν να σώσουν τη “χώρα”. Επικεφαλής τέθηκε το σωματείο των ΟΤΑ και άκολουθούσαν τουλάχιστον 1500-2000 εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές.

Ένταση δημιουργήθηκε κυρίως στη Νομαρχία με την προκλητική παρουσία του ΔΝΤ (Δυνάμεις-Νόμου-Τάξης) αλλά δεν μπόρεσαν να επέμβουν καθώς πλήθος διαδηλωτών παρέμεινε στη συμβολή Αναλήψεως και Ιωλκού, με τη Νομαρχία περικυκλωμένη από τρία τουλάχιστον σημεία. Το πλήθος φώναζε ρυθμικά συνθήματα εναντίον της αστυνομίας, παραμένοντας σταθερά στη Νομαρχία μέχρι να αποχωρήσει όλος ο κόσμος, ενώ σε όλη τη πορεία ήταν ακροβολισμένα παλικάρια της ασφάλειας με τα ένδοξα κινητά τα οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση θα τα κάνει καρτοκινητά με περιορισμένο χρόνο ή μόνο για πληκρολόγηση του 112.

Οι παραδοσιακές συνδικαλιστικές ηγεσίες, ενσωματωμένες με μύριους δεσμούς με το αστικό κράτος και τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, αδυνατούν να ελέγξουν το κόσμο στο δρόμο και αναγκαστικά θα παραμείνουν στο “κόσμο των εκλεγμένων” κι εμείς στο “κόσμο των εξεγερμένων”.

Δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν. Εκτός από την ΕΕ το ΔΝΤ, είμαστε κι εμείς εδώ.

Να φύγουν όλοι – Απεργία Διαρκείας – Οι αγώνες και η εξουσία στα χέρια μας!

Ένημέρωση από διάφορους ιστότοπους και μηνύματα / ανανεώνεται
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη