12 Μαΐ 2010

Ο ΣΕΒ δεν μπορεί να υποδεικνύει στον Σαμαρά τι να κάνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να παραστεί και να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.
Κατά την προσφώνησή του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος είπε, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά:
«Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος. Η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, πιστεύω ότι....
και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό. Χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία».
Στα ανωτέρω λεχθέντα του κ. Δασκαλόπουλος διακρίνουμε τρία λάθη.
1) Αυτή η υπενθύμιση ότι «μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση», δεν την καταλαβαίνουμε. Είναι σε όλους γνωστό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν της Νέας Δημοκρατίας. Αν υπονοούσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κυβερνητικές ευθύνες, αυτό το γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς καλύτερα από τον καθένα και έχει μάλιστα ζητήσει και συγνώμη, χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ήταν λάθος αυτή η τοποθέτηση απέναντι σε έναν προσκεκλημένο.
2) Εξέφρασε την αγωνία του για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και αυτό δείχνει ότι είναι απληροφόρητος, γιατί αντίθετα, ο άνθρωπος στον οποίο απευθυνόταν, δηλαδή ο κ. Σαμαράς,  όχι μόνο δεν θέλει να εμφανίσει ως αξιόπιστο το ισχύον πολιτικό σύστημα, αλλά είναι ο ίδιος που καταγγέλλει το πολιτικό σύστημα ως αναξιόπιστο και ζητάει την αλλαγή του ακόμα και με αναθεώρηση του Συντάγματος. Επομένως είναι λάθος και πρόκληση, τουλάχιστον σε ότι αφορά το λαό, η διατήρηση και η αξιοπιστία ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και
3) Υπέδειξε στον Αντώνη Σαμαρά το «χρέος» του να πείσει το λαό ότι τα σκληρά μέτρα που καλείται να υποστεί, είναι μια αναγκαία θεραπεία και δεν είναι άδικη τιμωρία. Και εδώ έκανε λάθος ο κ. Δασκαλόπουλος, γιατί τα σκληρά μέτρα που καλείται να υποστεί ο λαός είναι πέρα για πέρα μια άδικη τιμωρία για τους αθώους πολίτες, που δεν φταίξανε σε τίποτα.
Εμείς από αυτό εδώ το blog συστήνουμε λοιπόν στον κ. Δασκαλόπουλο, αντί να προσπαθεί να πείσει τα κόμματα και ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους πολίτες να δεχτούν τα μέτρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν επιβληθεί, να προσπαθήσει να πείσει τους συναδέλφους του επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους και όχι να εκτοξεύουν τον πληθωρισμό στα ύψη αυτή την περίοδο, γιατί και ο λαός έχει ορισμένες αντοχές. 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη