25 Μαΐ 2010

Τι ζητά από τον Γερουλάνο, ο Ψωμιάδης;


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ
ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την
επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και αξιοποίησης του τουρισμού, καθώς αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό όπλο της χώρας, με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και την αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό .

Στην επιστολή του ο Νομάρχης υπογραμμίζει ότι « ο τουρισμός είναι αένας τομέας όπου χρειάζεται να γίνει πολλή και στοχευμένη δουλειά» και επισημαίνει ότι «από τη συστηματική δουλειά που κάνουμε εδώ και επτά χρόνια ως Νομαρχία Θεσσαλονίκης στον τουρισμό, εκτιμούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων σε συνεργασία αφενός Ελλάδας – Αιγύπτου - Λιβύης και αφετέρου Ελλάδας – Τουρκίας – Κίνας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το μεγάλο –εν πολλοίς αναξιοποίητο- αναπτυξιακό όπλο της χώρας μας είναι ο τουρισμός.

Ενόψει του καλοκαιριού και με δεδομένη την παρούσα οικονομική συγκυρία αλλά και την κακή εικόνα που εξέπεμψε τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα στο εξωτερικό, ο τουρισμός είναι ένας τομέας όπου χρειάζεται να γίνει πολλή και στοχευμένη δουλειά.

Από τη συστηματική δουλειά που κάνουμε εδώ και επτά χρόνια ως Νομαρχία Θεσσαλονίκης στον τουρισμό, εκτιμούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων σε συνεργασία αφενός Ελλάδας – Αιγύπτου - Λιβύης και αφετέρου Ελλάδας – Τουρκίας – Κίνας.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να διερευνήσετε τις δυνατότητες αλλά και τα πιθανά οφέλη από την διάθεση στη διεθνή τουριστική αγορά τέτοιων πακέτων και να προχωρήσετε αναλόγως στην αξιοποίησή τους.


Με εκτίμηση,


Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη