20 Μαΐ 2010

Διαπλοκή ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς στον ΟΣΕ !!!

Ο Παναγιώτης Κουμάντος ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Υποδομής του ΟΣΕ (2002-2006), αποκάλυψε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς ότι το 1997 συστήθηκε διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες υλικού στον ΟΣΕ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό , ενώ δεν μετείχε η Νέα Δημοκρατία.
Η …κεντροαριστερή αυτή διαπλοκή αποφάσισε την προμήθεια τροχαίου και άλλου υλικού (χημικά,

ανταλλακτικά, βαγόνια κλπ) από δέκα περίπου εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Siemens. Έτσι, υπογράφηκαν 50 προγραμματικές συμβάσεις συνολικής αξίας σήμερα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!!!).

Υπήρξε όμως αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκτέλεσης των συμβάσεων και έτσι μέχρι το 2001 δεν είχαν παραδοθεί οι παραγγελίες. Στα τέλη του 2002, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση και να παραδοθεί το υλικό από τις συμβαλλόμενες εταιρείες.

Εντούτοις οι παραδόσεις του υλικού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι το 1999 είχε δοθεί προκαταβολή 20% επί της συνολικής αξίας του έργου.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, αποκαλύφθηκε επίσης ότι την ίδια εποχή μια ισπανική εταιρεία ανέλαβε την εκτέλεση μιας σύμβασης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είχε όμως τη δυνατότητα να εκτελέσει τη σύμβαση και έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτη. Με ευθύνη όμως του υπουργείου Οικονομικών αυτό δεν έγινε ποτέ. Ποιός ήταν υπουργός; Μήπως ο κ. Χριστοδουλάκης;

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα , ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας πετάχτηκε επάνω και φώναξε: Τι λεφτά είναι αυτά και εμείς ασχολούμαστε με τα 250 εκατομμύρια του C4i…

Ο ίδιος πρότεινε και έγινε δεκτό, να διακοπεί η συνεδρίαση έτσι ώστε ο μάρτυρας Π. Κουμάντος να επανέλθει προσκομίζοντας τα πρακτικά της διακομματικής του 1997, τις τροποιητικές που έγιναν μετά το 2002 και τα στοιχεία που αφορούν τα διαφυγόντα κέρδη που θα υφίστατο ο ΟΣΕ από τις καθυστερήσεις παράδοσης του έργου.

http://www.antinews.gr/?p=46672
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη