27 Μαΐ 2010

Μπείτε στη θέση του Μαντέλη...

Ας υποθέσουμε:
Μετά από δεκαετίες πορείας στην πολιτική αυτού του τόπου, έχοντας αριστεύσει σε πολλούς τομείς, δέχεστε θέση υπουργού. Δέχεστε επίσης..

κάποια χορηγία για την επόμενη φορά που θέλετε να βγείτε βουλευτής. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι σαν καλό παιδάκι να υπογράψετε για την παραλαβή έργων υπερτιμολογημένων. Αν δεν το κάνετε, τα ΜΜΕ θα σταθούν απέναντί σας, θα σας συκοφαντήσουν και θα σας διασύρουν καθώς οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι θα χάσουν κάτι τις από το μισθό τους. Αφήστε που οι σύντροφοί σας που έχουν να μοιραστούν την μερίδα του λέοντος θα γυρίσουν εναντίων σας και αυτοί και θα χάσει έσοδα και το κόμμα. Έχετε και ένα γιο να σπουδάσετε. Χρειάζεστε μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια (το ευρώ ακόμα δεν έχει μπει στην ζωή σας καθώς είστε πριν το 2002).

Μπείτε στην θέση του Μαντέλη. Τι θα κάνατε; Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα υπέβαλα παραίτηση και θα έκανα τους πάντες ρεζίλι λέγοντας την αλήθεια. Σίγουρα θα βρισκόταν μια κατάθεση σε λογαριασμό μου που θα με ενέπλεκε...και θα πήγαινα φυλακή όντας αθώος.

Ο Μαντέλης δεν πήγε όμως φυλακή, όντας ένοχος. Ο Μαντέλης είναι και ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Όχι ο πρώτος όπως αρέσκονται τα ΜΜΕξαπάτησης να τον παρουσιάζουν. ΣΟΚ; Σιγά μη σοκαριστήκατε. Μόνο κρύος ιδρώτας σας έχει λούσει γιατί ξέρετε ότι έρχεται η σειρά σας. Το στόμα του Μαντέλη και των λοιπών Μαντέληδων πρέπει να κλείσει με γρήγορες κινήσεις, με εκβιασμούς και με τις γνωστές μεθόδους των ΜΜΕ. Τα πάντα για να μείνει η αλήθεια κρυμμένη.

Κάποιος μου έγραψε σε σχόλιο ότι είμαι αισιόδοξος. Καθόλου αισιόδοξος δεν είμαι. Γνωρίζω ότι μπήκαμε σε μια περίοδο που η ανθρωποφαγία, ο ρεβανσισμός και η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων θα γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) καθημερινότητα.

http://vaspersview.blogspot.com/2010/05/blog-post_6953.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη