28 Μαΐ 2010

Μάθετε να οδηγείτε σωστά !

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Εντεταλμένης Συμβούλου στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνας Κελεσίδου, το Γραφείο Νεολαίας διοργανώνει, σε συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos, την εταιρεία αυτοκινήτων... Κρίκος Ford Mazda, την εταιρεία δικαστικών πραγματογνωμόνων Χ. Γκλαβόπουλος και Συνεργάτες, το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Auteco, την ομάδα ποδηλατών Bike Respect και το ραδιοφωνικό σταθμό «Κοσμοράδιο», οκταήμερο οδικής ασφάλειας με θέμα «Οδήγηση και ασφάλεια το καλοκαίρι» από 1/6/2010 ως 8/6/2010 στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos.

Στόχος της κοινωνικής αυτής προσπάθειας είναι η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για οκτώ ημέρες (1-8/6/2010) από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ, σε κεντρικό εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos, ομάδα ειδικών θα ενημερώνει το κοινό για τους καλοκαιρινούς κινδύνους των δρόμων, για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού, αλλά και για θέματα ποδηλατοκίνησης και αλκοολαιμίας. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες, τεχνικοί του κέντρου τεχνικού ελέγχου οχημάτων της Auteco -οι οποίοι θα διανέμουν δωρεάν και ειδικά αλκοολόμετρα μιας χρήσης για τους οδηγούς επισκέπτες-, δικαστικοί πραγματογνώμονες, ειδικά ενημερωμένοι ποδηλάτες από την ομάδα πολιτών Bike Respect της Θεσσαλονίκης και μαζί τους το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη.

Κατά το 8ήμερο αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινοί διαγωνισμοί με πολλά και σημαντικά δώρα, θα προσφέρονται δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, θα διανέμονται χρηστικά αναμνηστικά στους επισκέπτες καθώς και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο. Η θεματολογία του εντύπου αυτού περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Με ποδήλατο στο δρόμο, σωστή επιλογή, σωστή ρύθμιση, ασφαλή αξεσουάρ, οι ξαφνικοί κίνδυνοι στον επαρχιακό δρόμο, οδήγηση με υψηλές θερμοκρασίες, οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο, κόπωση στο τιμόνι, αλκοόλ και οδήγηση, μεταφορά κατοικίδιων στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, παιδικά καθίσματα, ασφαλής μεταφορά φορτίων & αποσκευών, γιατί ο οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ανασφάλιστος και τον τρόπο που ενεργούμε σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη