17 Μαΐ 2010

Δεν παραιτείται η Γκερέκου,πλήρης κάλυψη από την κυβέρνηση

Όπως σας είπαμε νωρίτερα, η κ.Γκερέκου, δεν προτίθεται να παραιτηθεί (εδώ)
Για δημοσίευμα το οποίο «δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, όταν ...

ρωτήθηκε για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση του χρέους ύψους 5,5 εκατ. ευρώ του γνωστού τραγουδιστή προς την εφορία.

Την ίδια στιγμή, όμως, αναγνώρισε ότι «από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις του κ. Βοσκόπουλου για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση».

Ο κ. Πεταλωτής κατέληξε ότι «εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση, θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».

Σε απόσπασμα από το μηχανογραφικό προφίλ, που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόλπουλο, ο οποίος υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγο του, φαίνεται ότι από το 1993 μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυψαν από τις φορολογικές δηλώσεις ως το οικονομικό έτος 2009.

Η αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους Βοσκόπουλου – Γκερεκου στο Λιστόν της Κέρκυρας με αντικειμενική αξία 400.000 ευρώ και ενός άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα θα ερευνηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου.

Η υφυπουργός στο πόθεν έσχες του 2009 έχει στην κατοχή της 5 αυτοκίνητα, ένα λιγότερο από παλαιότερη δήλωση περιουσιακής κατάστασης όπως μπορείτε να δείτε.

Στη δήλωση πόθεν έσχες της Άντζελας Γκερέκου τη χρονιά που μπήκε στην πολιτική, το 2004, εμφανίζονται μετοχές αξίας 209.076,80 ευρώ, καταθέσεις σε τράπεζες και 17 ακίνητα σε Κέρκυρα, Αθήνα και σε θέρετρο της Φθιώτιδας.

Τα περισσότερα ακίνητα εμφανίζονται στο δήμο Αθηναίων και στο δήμο Κερκυραίων, 4 στο δήμο Κορυδαλλού και δύο στο Θεολόγο Φθιώτιδας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη