6 Μαΐ 2010

Ζήτημα με την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή

Ζήτημα με την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης προέκυψε στη Βουλή μετά την πρόταση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθηθεί κατά τη διαδικασία της ψήφισης του νομοσχεδίου, η διαδικασία του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος για αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή 180 ψήφοι).
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στην εισήγησή του ανέφερε ότι η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττει τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ισχυρίσθηκε ότι εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στους δύο οργανισμούς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τάχθηκε επίσης υπέρ της άποψης για προσφυγή στην ψήφιση με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι «εκχωρούνται πλήρως και απολύτως κυριαρχικά δικαιώματα στην άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ξένους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, επιφυλάχθηκε να απαντήσει και δήλωσε ότι η απόφαση για τις προτάσεις τους θα ληφθεί στις 2.30 το μεσημέρι.

Πηγή: http://www.madata.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη