20 Μαΐ 2010

Αλλαγές στη βουλευτική ασυλία...

...προανήγγειλε ο Φ. Πετσάλνικος
Την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για τη βουλευτική ασυλία προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος.Σύμφωνα με την προωθούμενη τροποποίηση, θα διερευνάται αν η διώξη του βουλευτή συνδέεται με την πολιτική του δράση και σε αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Εν τω μεταξύ, η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών. Πρόκειται για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Ρομπόπουλο, και της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, οι οποίοι είχαν ζητήσει νωρίτερα την άρση ώστε να διαλευκανθούν πλήρως, όπως είπαν, οι υποθέσεις τους από τη Δικαιοσύνη.

Η άρση ασυλίας του κ. Ρομπόπουλου εγκρίθηκε με 173 ψήφους υπέρ, 48 κατά και έξι «παρών». Η ποινική δίωξη εναντίον του βουλευτή αφορούσε ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας της εταιρείας του κατά την προεκλογική περίοδο, σε σημείο που απαγορευόταν.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καραγκούνη, που κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου, ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν «παρών».

Παράλληλα, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκου, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη.

Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Αποστολάκου, το αδίκημα του οποίου αφορούσε απειλή και εξύβριση, ψήφισαν 217 βουλευτές, πέντε ψήφισαν κατά και πέντε δήλωσαν «παρών».

Με 215 ψήφους κατά απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για δύο υποθέσεις, που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους του κ. Λαφαζάνη. Πέντε ψήφισαν υπέρ και επτά δήλωσαν «παρών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη