6 Μαΐ 2010

Οι σκεψεις μου μετα τα χθεσινα γεγονοτα

AΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Ακουγονται φωνες.
Και εγω μαζι.
Κατα των φονιαδων.

Οποιοι και αν ειναι αυτοι, σιγουρα ενα πραγμα κανουνε. Τη δουλεια του συστηματος, για να εχει λογο να συνεχισει να υφισταται. Το ιδιο συστημα που στηριζουμε ολοι καθε οποτε εχει εκλογες, με το να αναδεικνυουμε τους ιδους απατεωνες για εκπροσωπους μας. Δε φταιει το συστημα. Το συστημα λειτουργει (για τις αναγκες του) καλα. Εμεις φταιμε. Θα χαθουν...

δυστυχως πολλες αθωες ζωες ακομη, να με το θυμηθητε. Δεν μπορειτε να βριζετε το συστημα ταϊζοντας και συντηρωντας το! Χαθηκαν αδικα οι 4. Ασχετως πολιτικου πιστευω. Η φωτια δεν αναγνωριζει κομματα. Το θεμα ειναι, ΕΜΕΙΣ που μειναμε πισω τι θα κανουμε? ΕΜΕΙΣ που η ευθυνη μας, με καθε μερα που περναει μεγαλωνει, απεναντι στα παιδια μας, απεναντι στους γονεις μας. Απεναντι στους αδικοχαμενους της Σταδιου. Εμεις που βριζουμε το συστημα και τους πολιτικους αλλα τους ανανεωνουμε και αναζοωγονουμε, οπως αμα ριξουμε ξερα ξυλα στη φωτια...
Σας ερωτω ολους εσας: Τι θα πειτε στα παιδια σας οταν αυτα σας ρωτησουν: ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ? Οταν σας ρωτησουν: ΓΙΑΤΙ αφησατε να πεθανουνε οι 4 αθωοι? Οταν σας ρωτησουν: Εισασταν τοσο ανικανοι ή απλα ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ που αφησατε 5 τσογλανια να καψουν αθωο κοσμο και δεν επεμβηκατε την ωρα που βαζανε τη φωτια?
Εγω θα πω ΑΠΕΤΥΧΑ σαν πολιτης. ΑΠΕΤΥΧΑ σαν ανθρωπος. Και ας εχω το αλλωθι οτι δεν μενω καν στην Ελλαδα. Κοιταχτειτε στον καθρεφτη ολοι εσεις που βγαινετε εδω, στα αλλα blogs, στα διαφορα γκρουπ του Facebook και λετε ο,τι λετε.
Αναρωτηθειτε γιατι δεν πεσατε επανω στους αλητες (επι τοπου ηταν υπερπολλαπλασιοι διαδηλωτες απ'ο,τι αλητες) να τους τσακισετε? Εσεις εχετε ευθυνη που οι 4 δεν ειναι αναμεσα μας? Το αναρωτηθηκατε, καθε φορα που πατε σε μια συγκεντρωση και οι αναρχοαλητες καινε τα παντα, αν εχετε ΕΣΕΙΣ ευθυνη που τους αφηνετε να τα καινε? Αναρωτηθηκατε τι θα γινοταν αν οι 30000 πλακωνανε τους 100-200 επι τοπου στο ξυλο? Αναρωτηθηκατε ποια ειναι η ευθυνη σας ως πολιτες? Δεν ειστε υποχρεωμενοι να φυλατε και να προστατευετε? Μονο η Αστυνομια πρεπει να το κανει? Δηλαδη αν πανε και βιασουν τη γειτονισσα σου δεν θα αντιδρασεις γιατι απλα δεν ειναι η δικια σου τρυπα?

Δεν πιστευω οτι την ευθυνη την εχουν μονο οι 300 που ΕΜΕΙΣ οι ελληνες πολιτες εκλεγουμε καθε φορα. ΕΜΕΙΣ την εχουμε που εκλεγουμε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Ακουω κατι πιτσιρικια που βριζουν τον Καραμανλη. Οκ, δημοκρατια εχουμε και ο τυπος δεν ηταν και ο,τι καλυτερο ειχε τυχει στη χωρα μεταπολεμικα. Αλλα για πριν το 2004 σιωπουν. Γιατι τοτε ηταν πολυ μικροι ισως. Ισως γιατι για την προ-2004 εποχη εχουν θολες και λανθασμενες αναμνησεις. Ισως γιατι η οικογενειακη γραμμη επιβαλλει μια και μονο πολιτικη κατευθυνση. Δεν ξερω. Γεγονος ειναι οτι μεταπολιτευτικα, δεν υπηρξε σωστη κυβερνηση στην Ελλαδα! Δεν ειναι το "φαινομενο Καραμανλη", ειναι το "φαινομενο Ελληνικη Δημοκρατια". Ενα καλο παραδειγμα για φοιτιτες πολιτικων επιστημων για το πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κυβερνειται μια χωρα!


Τις ευθυνες για το χθεσινο τις εχουμε ολοι. Αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο. Το ερωτημα ειναι το ιδιο για ολους.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ!?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη