27 Μαΐ 2010

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος για Μαντέλη..

Εντύπωση προκαλεί όχι τόσο η ομολογία Μαντέλη, αλλά η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, που παριστάνει την μωρά «παρθένα» η οποία κάνει ωσάν να άκουσε κάτι ανήθικο και την έπιασε σεμνοτυφία.
Από χθες ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ, κάνουν σαν να άκουσαν κάτι τρομακτικό που συνέβη μέσα στο ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Αναρωτιόμαστε: Δεν είναι το ίδιο πολιτικό σύστημα που....
έφτιαξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών ή τη βουλευτική ασυλία; Δεν είναι το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα που αθωώνει τον υπουργό και τον βουλευτή, αλλά συλλαμβάνει και τιμωρεί τον κουλουρά της γωνίας;; Δεν είναι το ίδιο πολιτικό σύστημα που άφησε τους υπεύθυνους της SIEMENS να διαφύγουν στο εξωτερικό;; Για φανταστείτε γλέντια να ήταν κάποιος από τους υπεύθυνους εδώ και να άρχιζε να δίνει ονόματα και στοιχεία;;
Αν θέλει λοιπόν το πολιτικό σύστημα να μάθει την αλήθεια ας δώσει τώρα πλήρη αμνηστία στους υπεύθυνους της SIEMENS και να τους παρακαλέσει (όχι να τους υποχρεώσει γιατί πλέον δεν μπορεί) να δώσουν όλα τα ονόματα και τα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν.
Δυστυχώς, βλέπουμε και πολλά ελεύθερα blogs να παρασύρονται με την περίπτωση Μαντέλη. Οι φίλοι αυτοί, βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.
Και το δάσος δεν είναι το άλφα ή βήτα πολιτικό πρόσωπο. Είναι το ίδιο το προβληματικό πολίτευμα της χώρας.
Αν συνεχίσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αν συνεχίσουμε να ηδονιζόμαστε με την ανακάλυψη επίορκων πολιτικών προσώπων, απλά κυνηγάμε Χίμαιρες. Αν θέλετε, στο κάτω κάτω τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκουν και κάνουν. Ουδείς αναμάρτητος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πολιτικά πρόσωπα είναι και θύματα ενός συστήματος που τα αναγκάζει να το υπηρετήσουν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο.
Η προσοχή μας λοιπόν θα πρέπει να εστιαστεί στην αλλαγή αυτού του συστήματος.
Και αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη