21 Μαΐ 2010

Βιβλίο ασθενών και το τέρας της γραφειοκρατίας

Πώς παρανομούν οι εφοριακοί:
Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες παράνομα και καταχρηστικά, συνεργεία της ΥΠΕΕ (ΣΔΟΕ) βεβαιώνουν παραβάσεις σε γιατρούς (ενθαρρυμένοι από το γενικότερο κλίμα κανιβαλισμού), επειδή δεν γράφουν στο πρόσθετο βιβλίο ασθενών, δίπλα από κάθε Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών, το ποσό της απόδειξης! Ο Κώδικας βιβλίων και στοιχείων δεν το ζητά, το ζητά η πολ.116/2002.
Η νομοθεσία, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, όπως δεν προβλέπει και την αναγραφή του είδους των παρεχόμενων υπηρεσιών (αιτιολογία).
Κι όμως, επιστήμονες που δεν έχουν καμιά απολύτως διάθεση να φοροδιαφύγουν, πέφτουν θύματα των...
αλλοπρόσαλλων τακτικών των ελεγκτικών μηχανισμών.
20 χρόνια τώρα, η πολιτεία-μπουρδέλο, δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια, δυό απλά πράγματα στους υπόχρεους γιατρούς:
-γράφω και την αιτιολογία ή δεν τη γράφω ρε;
-γράφω και το ποσό, δίπλα από τον αριθμό της ΑΠΥ στο βιβλίο ασθενών,σε όλες τις αποδείξεις;

.
Κάποιος πρέπει να μηνύσει το κράτος, δεν γίνεται αλλιώς!
.
Δειτε τι ισχύει σύμφωνα με τους νόμους (τους οποίους ΔΕΝ ξέρουν οι εφοριακοί!!!)
Γ.4. ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ (ΙΑΤΡΩΝ)
('Άρθρο 64 & 11 ν. 2065/92 Α.Υ.Ο. 1089300/720 ΠΟΛ. 1191/17-9-92 ΦΕΚ 575β Εγκ. 1100949/789 ΠΟΛ. 1216 / 12-10-92).
Η τήρηση του Βιβλίου Επίσκεψης ασθενών καθιερώθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 64 του ν. 2065/92 και άρ¬χισε η ισχύς του από 1/1/92, σύμφωνα με την παρ.12 του ίδιου άρθρου.
α. Από ποιους τηρείται
Τηρείται από όλους τους γιατρούς, ακόμα και από τις εταιρείες που συνι¬στούν οι γιατροί με αντικείμενο βεβαίως την παροχή υπηρεσιών γιατρού. Τα διαγνωστικά κέντρα έχουν τις υποχρεώσεις της παρ.5δ του άρθρου 10.
Εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης οι οδοντογιατροί και οι κτηνίατροι (Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1191/92).
Επίσης δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης όταν παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες εκτός των εγκαταστάσεων του γιατρού π.χ. στα σπίτια των ασθενών, ή σε άλλους χώρους όπως σχολεία, εργοστάσια κ.λ.π. (ΠΟΛ. 1216/92). Ακόμα όταν παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες π.χ. αναισθησιολόγοι, χειρούργοι κ.λπ. σε κλινικές, θεραπευτήρια ή νοσοκομεία έστω και αν λαμβάνεται ιδιαίτερη α¬μοιβή από τον ασθενή, γιατί αφενός στην περίπτωση αυτή ενημερώνουν τα νοσοκομεία το μεριδολόγιο ιατρών (άρθρο 10 παρ. 5 γγ'), και αφετέρου όπως προκύπτει από τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 64 του ν. 2065/92 αλλά και από την Α.Υ.Ο. 1191/92 το βιβλίο αυτό τηρείται στο ιατρείο ή εργαστήριο κ.λπ. αλλά όχι εκτός των εγκαταστάσεων του γιατρού.

β. Τι αναγράφεται σ' αυτό
Στο Βιβλίο καταχωρούνται για κάθε ασθενή το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνσή του, η χρονολογία επίσκεψης και ο αριθμός της Α.Π.Υ. όταν αυτή εκδοθεί. (Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1191/92).
Όταν εκδίδεται μία απόδειξη για περισσότερες από μία επισκέψεις του ίδιου ασθενή τότε αυτή αναγράφεται σε όλες τις επισκέψεις που καλύπτονται απ' αυτήν (π.χ επισκέψεις εγκύου και είσπραξη αμοιβής για όλες τις επισκέ¬ψεις μαζί με το τοκετό κ.λπ.). (Εγκ. ΠΟΛ. 1216/92).
Σε εξέταση από εργαστηριακούς γιατρούς (μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι κ.λπ.) τα στοιχεία του ασθενή αναγράφονται μόνο κατά την ημέρα που έγινε η εξέταση, όχι και όταν παραδίδονται οι εξετάσεις. Το ίδιο ισχύει και όταν οι εργαστηριακές αυτές εξετάσεις εντός ολίγων ημερών από τη σύνταξή τους προσκομίζονται για να επιδειχθούν στον γιατρό που έδωσε την εντολή να γίνουν και εφόσον φυσικά δεν καταβάλλεται αμοιβή κατά την επίσκεψη αυτή. (Εγκ. ΠΟΛ. 1216/192).
Για τις εξετάσεις ασθενών και την παροχή ιατρικών συμβουλών δωρεάν θα γίνεται σχετική καταχώρηση στο βιβλίο ασθενών και θα εκδίδονται θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την ένδειξη «δωρεάν».

γ. Ποιοι ασθενείς δεν αναγράφονται στο Βιβλίο
Οι γιατροί που έχουν συμβληθεί με το Δημόσιο ή έχουν σύμβαση μίσθωσης εργασίας (μισθωτοί) ή μίσθωσης έργου με ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λπ.) και έχουν την υποχρέωση να δέχονται τους ασφαλισμένους αυτούς στο ιατρείο τους, χωρίς να λαμβάνεται ιδιαίτερη αμοιβή κατά επίσκε¬ψη από τους ασθενείς δεν υποχρεούνται να καταχωρούν τα στοιχεία των ασθενών αυτών στο τηρούμενο βιβλίο (όταν λαμβάνεται μέρος αμοιβής ή ποσοστού συμμετοχής ενημερώνεται κανονικά το βιβλίο). Η ιδιότητα των ασθενών αυτών ως ασφαλισμένων στο Δημόσιο ή σε κάποιο ταμείο θα αποδεικνύεται από το ατομικό βιβλιάριο υγείας, από το οποίο θα έχει αποκοπεί η σχετική απόδειξη ή από την αναγραφή στο ασφαλιστικό βιβλιάριο του ονόματος του οικογενειακού γιατρού. Για όλους τους άλλους ασθενείς, ακόμα και αυτούς που δέχεται ο γιατρός δωρεάν υποχρεούται να τους καταχωρεί στο Βιβλίο Ασθενών. (Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1191/92 και Εγκ. ΠΟΛ. 1216/92).

δ. Τόπος τήρησης
Τηρείται στο χώρο εξέτασης του ασθενή ή στο χώρο παροχής σ’ αυτόν ιατρικών συμβουλών (ιατρείο, εργαστήριο κ.λ.π.) .Για τις επισκέψεις ασθενών στο σπίτι ή σε άλλους χώρου, όπως σε σχολεία, αθλητικούς συλλόγους κ.λ.π. δεν προκύπτει υποχρέωση τήρησης βιβλίου ασθενών.

ε. Χρόνος ενημέρωσης
Ενημερώνεται με την είσοδο του ασθενούς στον χώρο εξέτασης ή παροχής των ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών. (Α.Υ.Ο. Π.Ο.Λ. 1191/92).


Αθήνα 29/05/2002

ΥΠΟΙΚ 1045879/327/0015

ΠΟΛ. 1166


Θέμα: Απαλλαγή από τη θεώρηση φορολογικών στοιχείων νέας κατηγορίας υπόχρεων - Κωδικοποίηση των διατάξεων των Α.Υ.Ο. 1045300/286/0015Β'/ΠΟΛ.1105/6-5-1999 (ΦΕΚ 1089/Β') και 1021001/167/0015Β'/ ΠΟΛ.1071/ 25-2-2000 (ΦΕΚ 359/Β').


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:



1. Απαλλάσσουμε από την υποχρέωση θεώρησης φορολογικών στοιχείων τις πιο κάτω κατηγορίες υπόχρεων, με τις οριζόμενες για κάθε κατηγορία προϋποθέσεις:

α) Το Δημόσιο, τους Δήμους, τις κοινότητες και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για όλα τα φορολογικά στοιχεία που προβλέπουν οι διατάξεις του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) και οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν κατ' εξουσιοδότηση των διατάξεων αυτών.
β)

β1. Τους επιτηδευματίες, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν αθροιστικά τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1. Ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη σε κατηγορίες βιβλίων του Κ.Β.Σ., άνω των δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δύο (2.934.702) ευρώ.
2. Μέσος όρος προσωπικού πενήντα (50) ατόμων και άνω.
Τα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής απαλλάσσονται της θεώρησης για όλα τα φορολογικά στοιχεία του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992) και των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν κατ' εξουσιοδότηση του, εκτός από τα αναφερόμενα κατωτέρω στη παράγραφο 2 της παρούσας.

β2. Τους επιτηδευματίες, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν αθροιστικά τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1. Ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη σε κατηγορία βιβλίων του Κ.Β.Σ., άνω του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων τριακοσίων πενήντα ένα (1.467.351) ευρώ.

2. Μέσο όρο προσωπικού είκοσι πέντε (25) άτομα και άνω.

β3. Τους επιτηδευματίες, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν αθροιστικά τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1. Ακαθάριστα έσοδα όπως αυτά λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη στην κατηγορία βιβλίων του Κ.Β.Σ., άνω των εννιακοσίων χιλιάδων (900.000) ευρώ.
2. Μέσο όρο προσωπικού δέκα (10) άτομα και άνω.
Τα πρόσωπα των περιπτώσεων β2 και β3 απαλλάσσονται της θεώρησης για τα φορολογικά στοιχεία που αναφέρονται στην περίπτωση β1, με επί πλέον εξαίρεση τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών προς το κοινό.

γ) Τους μεταφορείς για τις φορτωτικές, τις αποδείξεις μεταφοράς και τα διορθωτικά σημειώματα, εφόσον τηρούν υποχρεωτικά ή προαιρετικά ημερολόγιο μεταφοράς κατ' αναλογία των οριζομένων στην Α.Υ.Ο. 1125793/961/ΠΟΛ.1273/1-12-1989 (ΦΕΚ Β'923).
δ) Τα ΚΤΕΛ για τις αποδείξεις μεταφοράς της παρ. 9 του άρθρου 16 του Κ.Β.Σ.
ε) Τους εκμεταλλευτές πλοίων του Π.Δ. 120/97 στους οποίους χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Δ/νση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για εγκατάσταση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Κράτησης Θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς, για τα εισιτήρια μεταφοράς προσώπων και τις αποδείξεις μεταφοράς.
στ) Τους επιτηδευματίες που τηρούν πρόσθετα βιβλία που ορίζονται από τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ.

Τα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής απαλλάσσονται της θεώρησης μόνον των φορολογικών στοιχείων αξίας του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992), στα οποία απεικονίζονται συναλλαγές που καταχωρούνται στα τηρούμενα πρόσθετα βιβλία και υποχρεούνται να αναγράφουν σ' αυτά την αξία και τον αύξοντα αριθμό του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας από την έκδοσή του.
ζ) Τους επιτηδευματίες που τηρούν βιβλίο αποθήκης ως προς την εισαγωγή και την εξαγωγή, για τα φορολογικά στοιχεία που αναφέρονται στην περίπτωση β1 με επιπλέον εξαίρεση τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, προς το κοινό.
Τα ανωτέρω ισχύουν και στη περίπτωση επιχειρήσεων που διατηρούν παράλληλα και άλλους κλάδους, για τους οποίους δεν τηρείται βιβλίο αποθήκης.
η) Τα μεταφορικά γραφεία για τα στοιχεία του άρθρου 16 του Κ.Β.Σ., με την υποχρέωση να τηρούν θεωρημένη τη διπλότυπη κατάσταση αποστολής αγαθών, ανεξάρτητα εάν η φόρτωση γίνεται από τις εγκαταστάσεις τους ή όχι, στην οποία θα αναγράφεται εκτός των άλλων στοιχείων και ο αύξων αριθμός της φορτωτικής ή άλλων στοιχείων του άρθρου 16 του Κ.Β.Σ. καθώς και η αξία αυτών μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας έκδοσής τους.

2. Δεν εμπίπτουν στην παρούσα απόφαση με εξαίρεση για τα πρόσωπα της περίπτωσης α της παραγράφου 1 της παρούσας :

α) Τα εισιτήρια θεαμάτων, κέντρων διασκέδασης και μεταφοράς προσώπων με πλοία (εκτός εάν εμπίπτουν στην περίπτωση ε' της παραγράφου 1 της παρούσας).
β) Τα δελτία κίνησης (άρθρο 13α Κ.Β.Σ.).
γ) Τα στοιχεία των ΚΑΖΙΝΟ που προβλέπονται στην Α.Υ.Ο.1128269/1226/ΠΟΛ.1292/16-1-1995 (ΦΕΚ 982 Β').
δ) Τα δελτία παραγγελίας εστιατορίων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων.

3.

α) Τα πρόσωπα που υπάγονται στην απόφαση αυτή, εκτός του Δημοσίου, και των Ν.Π.Δ.Δ., πριν την εφαρμογή της υποχρεούνται να υποβάλλουν, στη Δ.Ο.Υ. της έδρας, κατάσταση εις διπλούν στην οποία θα αναγράφουν κατά εγκατάσταση τα είδη, τις σειρές και τον αύξοντα αριθμό έναρξης της αρίθμησης των στοιχείων που θα εκδίδονται αθεώρητα βάση της παρούσας.

Επιπλέον στην κατάσταση αυτή θα δηλώνεται ότι η επιχείρηση, έχει τις προϋποθέσεις του ύψους των ακαθαρίστων εσόδων και του μέσου όρου του απασχολούμενου προσωπικού, για τις υποπεριπτώσεις β1, β2 και β3 της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 της παρούσας.
β) Ένα αντίτυπο της κατάστασης αυτής, στο οποίο θα τίθενται τα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. και η ένδειξη, "κατατέθηκε όμοιο" θα επιστρέφεται στον επιτηδευματία ο οποίος υποχρεούνται να το διαφυλάσσει και να το επιδεικνύει στον έλεγχο, όπως ορίζεται για τα φορολογικά στοιχεία.
γ) Στο πρώτο εικοσαήμερο κάθε διαχειριστικού έτους θα υποβάλλεται νέα κατάσταση κατά τα προαναφερόμενα.
δ) Για κάθε επί πλέον είδος ή σειρά στοιχείου που θα εκδίδεται αθεώρητο και δεν αναφέρεται στην αρχική κατάσταση, θα υποβάλλεται συμπληρωματική κατάσταση στη Δ.Ο.Υ. της έδρας πριν την πρώτη έκδοση τέτοιων στοιχείων.
ε) Κατά την υποβολή της κατάστασης αυτής εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 36 παρ. 8 του Κ.Β.Σ. και τίθεται σχετική ένδειξη επί των αντιτύπων της κατάστασης.

Σε περίπτωση ύπαρξης χρεών ή μη επίδοσης δηλώσεων, κατά τις ανωτέρω διατάξεις, δεν εφαρμόζεται η παρούσα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, μη αποκλειόμενης της δυνατότητας του προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. να εγκρίνει για περιορισμένο χρόνο τη συνέχιση εφαρμογής της υπόψη απόφασης, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 36 (αμέσως επόμενο εδάφιο μετά την περίπτωση β').
στ) Η παραπάνω κατάσταση μπορεί να υποβάλλεται με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο (FAX ή με συστημένη επιστολή).
Στην περίπτωση αυτή με την υποβολή της κατάστασης, η οποία θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 όπου δηλώνεται επί πλέον ότι, πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση καθώς επίσης και οι προϋποθέσεις που τίθενται από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 36 του Κ.Β.Σ., για τη θεώρηση φορολογικών στοιχείων, η επιχείρηση εντάσσεται άμεσα στις διατάξεις της παρούσας.
Ο αρμόδιος Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. με την παραλαβή της κατάστασης υποχρεούται, να την πρωτοκολλήσει και να προβεί άμεσα σε έλεγχο για την διαπίστωση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που τίθενται από τις ως άνω διατάξεις (παρ. 8 άρθρου 36 του Κ.Β.Σ.).
Υποχρεούται επίσης να γνωστοποιεί στην επιχείρηση σε εύλογο χρονικό διάστημα με έγγραφό που θα αποστέλλεται με FAX ή ταχυδρομικά επί αποδείξει, τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβαλλόμενης κατάστασης καθώς και την υπαγωγή της ή μη κατά περίπτωση στη ρύθμιση αυτή, λόγω ύπαρξης ή μη χρεών.
Οι επιτηδευματίες υποχρεούνται να επισυνάπτουν στην κατάσταση το έγγραφο αυτό καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία αποστολής της (απόδειξη FAX: Ο.Κ., απόδειξη συστημένης επιστολής), τα οποία θα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο αυτής, θα φυλάσσονται και θα επιδεικνύονται με την κατάσταση στον έλεγχο, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Β.Σ.
ζ) Σε περίπτωση μη υποβολής της ανωτέρω κατάστασης - γνωστοποίησης ή παράλειψης δήλωσης στοιχείων, έχουν εφαρμογή όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στην έκδοση αθεώρητων στοιχείων.

4. Στα εκδιδόμενα με βάση την απόφαση αυτή αθεώρητα στοιχεία πρέπει να αναγράφεται εντύπως ή με σφραγίδα, σε όλα τα αντίτυπα η φράση "ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1166/2002".
Φορολογικά στοιχεία που φέρουν προεκτυπωμενες τις ενδείξεις "ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1105/1999" και "ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ Α.Υ.Ο ΠΟΛ. 1071/2000" θα χρησιμοποιηθούν μέχρι εξάντλησης του αποθέματος τους.
5. Οι επιτηδευματίες που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ και δ της παραγράφου 1 της παρούσας, οι οποίοι θα απωλέσουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στη ρύθμιση έκδοσης αθεώρητων στοιχείων για δύο συνεχόμενες χρήσεις οφείλουν να εκδίδουν τα στοιχεία τους θεωρημένα, για όσα ορίζεται θεώρηση, με την έναρξη του νέου διαχειριστικού έτους και κατά παράταση από την εικοστή πρώτη του πρώτου μήνα της νέας διαχειριστικής περιόδου.
6. Οι επιτηδευματίες που αναφέρονται στις περιπτώσεις ε, στ, ζ και η της παραγράφου 1 της παρούσας, οι οποίοι θα απωλέσουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στην ρύθμιση έκδοσης αθεώρητων στοιχείων, οφείλουν να εκδίδουν τα στοιχεία, για τα οποία ορίζεται θεώρηση, θεωρημένα, από την πρώτη του μεθεπόμενου μήνα αυτού που απώλεσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση.
7. Επιτηδευματίες στους οποίους γνωστοποιείται κατά τα ανωτέρω οριζόμενα στην περίπτωση στ' της παρ. 3 της παρούσας η μη υπαγωγή τους στη ρύθμιση αυτή, οφείλουν να εκδίδουν τα στοιχεία τους θεωρημένα, για όσα ορίζεται θεώρηση, από την πρώτη του μεθεπόμενου μήνα από τη λήψη της σχετικής γνωστοποίησης.
8. Η απόφαση αυτή αυτοδίκαια αναιρείται για επιχειρήσεις που τα βιβλία και στοιχεία τους θα κριθούν ως ανακριβή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Κ.Β.Σ. Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεούνται σε θεώρηση των στοιχείων τους εντός είκοσι ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης των φύλλων ελέγχου φορολογίας εισοδήματος ή λοιπών φορολογιών. Το δικαίωμα αυτό επανακτάται από την έναρξη της τρίτης διαχειριστικής περιόδου από την περίοδο απώλειας του δικαιώματος και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρούσας.
9. Αποφάσεις προϊσταμένων Δ.Ο.Υ., οι οποίες έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του Κ.Φ.Σ. ή Κ.Β.Σ., για μη θεώρηση ή κατά ειδικό τρόπο θεώρηση μηχανογραφικώς εκδιδομένων στοιχείων ή στοιχείων με προεκτυπωμενα τα δεδομένα της συναλλαγής, εξακολουθούν να ισχύουν για περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από την παρούσα απόφαση.
10.

- Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης ισχύουν από 1.7.2002

- Οι διατάξεις των Α.Υ.Ο. που κωδικοποιούνται με την παρούσα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα από την έναρξη εφαρμογής της παρούσας (30.6.2002).

11. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη